Αρθρογραφούν

Η Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, πήρε το μεταπτυχιακό της στη Βιοϊατρική Μηχανική από το Imperial College London και το διδακτορικό της από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Örebro στη Σουηδία.

Σήμερα, εργάζεται ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με την οικολογία, τα φυτά στο μπαλκόνι της και τα ανίψια της. Αγαπάει τις δράσεις για την εκλαϊκευμένη επιστήμη και θεωρεί ότι μόνο η παιδεία μπορεί να αλλάξει τον κόσμο


Η Αφροδίτη είναι φοιτήτρια του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Οργανώνει τα βιβλία της με αλφαβητική σειρά και μπορεί να συζητάει ακατάπαυστα για κοινωνικοπολιτικά και φιλοσοφικά ζητήματα. Μέσα στην τσάντα της θα βρεις πάντα μια ποιητική συλλογή με τσακισμένες σελίδες και ένα σημειωματάριο εκτάκτου ανάγκης.  

Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη μουσική, ενώ ο αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της. Θεωρεί πως η τέχνη και η επιστήμη κινούν τον κόσμο και έχουν τη δύναμη να τον αλλάξουν!


Ο Άγγελος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Οι γονείς του ήθελαν να γίνει γιατρός, όμως εκείνος είχε άλλα σχέδια. Αποχωρίστηκε την πρωτεύουσα για σπουδές Βιολογίας στα Ιωάννινα. Έπειτα από τέσσερα χρόνια επέστρεψε για την εκπόνηση της διπλωματικής του εργασίας και εν συνεχεία έμεινε στην ίδια πόλη για μεταπτυχιακές σπουδές στην ανάπτυξη επιστημονικών επιχειρηματικών ιδεών.

Με αφετηρία την καινοτομία, εντυπωσιάζεται, σαν μικρό παιδί, με έξυπνες λύσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα. Θέτει στόχους, τους πετυχαίνει και χαίρεται μόνος του, όπως και με τα αστεία του. Είναι υποστηρικτής της δαρβινικής θεωρίας, εφαρμόζοντας την σε αρκετές πτυχές της ζωής του.

Ο υγιεινός τρόπος ζωής αποτελεί για τον Άγγελο μια καθημερινή πρόκληση. Είναι εδώ για να καταρρίψει μύθους σε θέματα διατροφής και επιστήμης και να αναδείξει την καινοτομία, δίνοντας, έτσι, μια νέα πνοή στη lifestyle ενημέρωση.


Η Πανδώρα γεννήθηκε στο Βόλο, σπούδασε Βιοχημεία και Βιοτεχνολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και έκανε μεταπτυχιακό στο τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ. Παράλληλα παρακολούθησε την Σχολή Προπονητών Γ’ κατηγορίας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, όπου ολοκλήρωσε με επιτυχία. Αυτή τη στιγμή εκπονεί την διδακτορική της διατριβή στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών σε συνεργασία με το τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ.

Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τα παιδιά, είναι κριτής συγχρονισμένης κολύμβησης και δίνει τον καλύτερό της εαυτό σε ό,τι και να κάνει. Ονειρεύεται ένα κόσμο χωρίς ανισότητες και υπερασπίζεται αυτή την πεποίθηση με κάθε της πράξη. Κάθε μέρα ξεκινάει με ένα χαμόγελο γιατί πιστεύει ότι η θετική ενέργεια είναι μεταδοτική και δυνατή να αλλάξει την καθημερινότητά μας. 


Η Μαίρη προσπαθεί να γίνει Βιολόγος. Τελείωσε το τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και είναι τελειόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος «Εφαρμογές της Βιολογίας στην Ιατρική» του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Μαίρη δεν ήξερε αν θέλει να γίνει βιολόγος. Πίστευε ότι πιο πολύ ήθελε να γίνει μουσικός και στην αρχή της πανεπιστημιακής της πορείας πέρασε δύσκολα. Με τον καιρό όμως, ευτυχώς για τους γύρω της, κατάλαβε ότι η βιολογία είναι ένα παιχνίδι, το οποίο θέλει να μάθει και να εξελίξει. Λέγεται μάλιστα ότι είναι στην ConSCIous Team, λόγω της ικανότητάς της να κάνει τους ανθρώπους να αντιλαμβάνονται λίγο πιο πολύ τη «μαγεία» της επιστήμης. Μεταξύ μας, είναι εδώ για να γκρινιάζει και να μας τραγουδάει.


H Βάσια σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έχει μια τάση απόδρασης από τα εργαστήρια και μια κλιμακούμενη αγάπη για τη θάλασσα.

Ξεκίνησε κάνοντας την πτυχιακή της στην αλιευτική βιολογία στο εργαστήριο ιχθυολογίας του ΑΠΘ. Στο νησί της Σκύρου πραγματοποίησε την πρακτική της στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου συνδυάζοντας την περιβαλλοντική εκπαίδευση και επικοινωνία με την έρευνα αειφόρου τουρισμού.

Έχει πάθος για τις δημόσιες ομιλίες που συνδυάζουν επιστήμη και χιούμορ αλλά και μια πανελλήνια διάκριση.

Τα καλοκαίρια δηλώνει ναυαγοσώστρια ενώ παράλληλα καταστρώνει ένα ερευνητικό μέλλον που συνδυάζει τη Βιολογία, την Κοινωνιολογία και τη διασκέδαση! 


Γεννήθηκε στην Λάρισα και μεγάλωσε σε μια κωμόπολη λίγα χιλιόμετρα κοντά τον Τύρναβο.

Σπουδάζει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα της επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού και βρίσκεται στο δεύτερο έτος.

Έχει πάθος για κάθε μορφή φυσικής άσκησης και δραστηριότητας. Αυτό που τον ελκύει περισσότερο είναι τα ομαδικά αθλήματα. Απολαμβάνει στον ελεύθερο χρόνο του να ασχολείται με την ορειβασία.


Η Κωνσταντίνα γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, σπούδασε Βιολογία στα Γιάννενα, ενώ αγαπά εξίσου τη Λέσβο και το Καρπενήσι, τα μέρη από όπου κατάγεται. Περίεργο κράμα όπως και η σχέση της με τη βιολογία, όπου πάντα την ενδιέφερε η σύνδεσή της με τη ψυχολογία και την κοινωνιολογία. Και έτσι επέλεξε να κάνει την πρακτική της στην Ολλανδία.

Πιστεύει ότι η βιολογία δεν περιορίζεται στα «μπουκαλάκια» του εργαστηρίου και ότι μόνο αν την επικοινωνήσουμε σωστά έχει αξία στο τέλος της ημέρας. Στον ελεύθερό της χρόνο της αρέσει να βρίσκει τρόπους ώστε να εξελίσσεται όπως μπορεί, ενώ οι «μουντές» μέρες της θυμίζουν πόσο περίπλοκοι είμαστε και ότι δεν λειτουργούμε πάντα με μαθηματική ακρίβεια... Όπως εξάλλου και η βιολογία!


Η Φωτεινή ζει και εργάζεται στα Ιωάννινα, όπου εκπονεί την διδακτορική της διατριβή στο Τμήμα Χημείας σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Έχει σπουδάσει Χημεία, καθώς και Επιστήμη των Υλικών σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Η αγάπη της για την Επιστήμη ανταγωνίζεται μόνιμα την αγάπη της για την Τέχνη αλλά τα τελευταία χρόνια ενισχύθηκε μέσω της ενασχόλησής της με αυτή, και τελικά υπερίσχυσε.

Σήμερα, νανο-υλικά, νανο-ένζυμα ή μελέτες τοξικότητας καταλαμβάνουν τον περισσότερο χρόνο της καθημερινότητάς της. Στον ελεύθερο χρόνο της, όση φαντασία της απομένει την αφιερώνει στη μουσική.  


Ο Γιώργος σπούδασε βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καιμεταπτυχιακά και διδακτορικό στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια δούλεψε στη Σουηδία, τη Γαλλία και τώρα βρίσκεται στη Δανία.

Έχει πάθος με την κυκλική οικονομία, τις βιοδιεργασίες, τη φωτογραφία και το rock’n’roll.


Ο Σωκράτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ είναι απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος «Διαχείρισης Ενέργειας και Περιβάλλοντος» του Πανεπιστημίου Πειραιά. Σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός αλλά και ως ερευνητής σε Ενεργειακά προγράμματα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Το μικρόβιο της επιστήμης μπήκε όταν άρχισε να ασχολείται συστηματικά με τη Φυσική και έχει σκοπό να το μεταδώσει όσο μπορεί και στους γύρω του. Πέρα όμως από την επιστήμη, δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή χωρίς τους φίλους του και τη συντροφιά της μουσικής, αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινότητας του.  


Η Υακίνθη Μπατσή είναι Χημικός με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης «Ιατρική Χημεία» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πραγματοποιεί το διδακτορικό της στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Φήμες λένε πως η δουλειά αυτή είναι κάλυψη και στην πραγματικότητα εκτρέφει μονόκερους σε μια φανταστική χώρα που βρίσκεται στο κεφάλι της. Γι' αυτό και ταξιδεύει συχνά αναζητώντας τους καλύτερους προμηθευτές marshmallows οι οποίοι φυσικά είναι γάτες.


H Eυτυχία Μπατσή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άρτα. Στα 18 τα μάζεψε και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στο τμήμα Εργοθεραπέιας. Πλέον είναι μία περήφανη εργοθεραπεύτρια με ανησυχίες και πολύ αγάπη για τη δουλειά της. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως παιδιατρική εργοθεραπεύτρια. Είναι κάτοχος πτυχίου παιδαγωγικής κατάρτισης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Λατρεύει τα ταξίδια και τη φωτογραφία και θα ήθελε να γύρισει όλον τον κόσμο και τους πολιτισμούς του.


Η Μελίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεσολόγγι και αυτή τη στιγμή μένει στην Αθήνα και την αγαπά πολύ. Είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πλέον φοιτά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Βιοεπιχειρειν», μία συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Της αρέσει ο κινηματογράφος, η μουσική, τα ταξίδια και το μακιγιάζ και το προσπαθεί με το χορό. Στον ελεύθερό της χρόνο βλέπει σειρές, τρώει (πολύ) και περνάει χρόνο με φίλους. Στο μυαλό της υπάρχουν ένα σωρό άχρηστες πληροφορίες. Η εμμονή της να διορθώνει τα ορθογραφικά λάθη των φίλων της στα chats, βρήκε επιτέλους κάποια χρησιμότητα, αφού είναι μία εκ των editors του site


Η Παναγιώτα γεννήθηκε στην Αθήνα και δηλώνει βιολόγος, δόκτωρ, ερευνήτρια, καθηγήτρια, περήφανη μάνα και πάνω απ’ όλα γυναίκα. Στερείται την πόλη της τα τελευταία χρόνια για να μεταδίδει τη γνώση στο Πανεπιστήμιο Πατρών και να ερευνά οτιδήποτε ζωντανό.

Της αρέσει η επίλυση προβλημάτων πάσης φύσης και όταν δεν είναι διαθέσιμα, τα δημιουργεί. Βαριέται να ασχολείται μόνο με ένα αντικείμενο και έχει εμμονή με την οργάνωση και την προνοητικότητα. Οι φίλοι την φωνάζουν ήρεμη δύναμη και θέλει να ελπίζει ότι οι σιωπηλοί άνθρωποι έχουν τα πιο δυνατά μυαλά.


Σύζυγος και πατέρας μιας κόρης, Συνεργάτης πολλών. Φανατικός με την φύση, Conscious as possible.


Η Αναστασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελευσίνα. Σπούδασε Βιολογία στα Γιάννενα, όπου και λάτρεψε αυτή την επιστήμη και αυτή την πόλη. Έκανε την πτυχιακή της εργασία σε εργαστήριο στην Αθήνα και στην συνέχεια έζησε τρεις υπέροχους μήνες στην Βαρκελώνη όπου πήγε για Erasmus.

Στον ελεύθερο χρόνο της διαβάζει λογοτεχνικά και ιστορικά βιβλία και ασχολείται με εθελοντικές ομάδες. Την εντυπωσιάζει ο τρόπος που λειτουργεί ο εγκέφαλος και για αυτό ελπίζει να ξεκινήσει σύντομα το διδακτορικό της σε αυτόν τον τομέα. Το ίδιο όμως την εντυπωσιάζουν τα βιβλία εξελικτικής βιολογίας και η συμπεριφορά των ζώων. Όνειρό της; Να ταξιδέψει και να αλλάξει τον κόσμο.


Η Μαργαρίτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λουτράκι και από μικρή είχε περιέργεια για τη φύση και τον χώρο που την περιβάλλει. Μεγαλώνοντας ήθελε να μάθει περισσότερα για το πώς λειτουργεί ο κόσμος γύρω της, την κέρδισε φυσικά η Βιολογία, και σπούδασε στο τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Βιοτεχνολογιών στα Γιάννενα.

Αν και την ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι Νευροεπιστήμες, στον ελεύθερο χρόνο της θέλει να ενημερώνεται για εξελίξεις και σε άλλους τομείς. Λατρεύει τα ταξίδια, την ορειβασία και να περνάει χρόνο με τα κατοικίδια της.


Η Έφη είναι Βιοτεχνολόγος και λάτρης των επιστημονικών fun facts. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στο τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών στα Ιωάννινα. Πλέον ζει μόνιμα στην Αθήνα.

Στον ελεύθερό της χρόνο ενημερώνεται για οτιδήποτε καινούριο στον χώρο της Βιολογίας και της Αστρονομίας. Την ενδιαφέρει πολύ η επικοινωνία της επιστήμης μέσω ψηφιακής απεικόνισης και θεωρεί ότι αυτό είναι το μέλλον της εκπαίδευσης. Η Έφη δεν μπορεί να πει όχι σε ένα καλό βιβλίο εκλαϊκευμένης επιστήμης και σε ταινίες Sci-Fi.


Γίνε αρθρογράφος

Θέλεις να γίνεις κι εσύ ένας από τους αρθρογράφους του BeConscious; Θέλεις να μοιραστείς επιστημονικές γνώσεις με ένα κοινό που ενδιαφέρεται για απαντήσεις; Κάντε κλικ στο παρακάτω κουμπί και στείλε μας τώρα μήνυμα, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα:

Στείλτε μας μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να μας στείλετε το μήνυμά σας.

Joomla Forms makes it right. Balbooa.com