Αρθρογραφούν

Η Αφροδίτη είναι φοιτήτρια του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Οργανώνει τα βιβλία της με αλφαβητική σειρά και μπορεί να συζητάει ακατάπαυστα για κοινωνικοπολιτικά και φιλοσοφικά ζητήματα. Μέσα στην τσάντα της θα βρεις πάντα μια ποιητική συλλογή με τσακισμένες σελίδες και ένα σημειωματάριο εκτάκτου ανάγκης.  

Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη μουσική, ενώ ο αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της. Θεωρεί πως η τέχνη και η επιστήμη κινούν τον κόσμο και έχουν τη δύναμη να τον αλλάξουν!


Η 'Αρτεμις γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Σπούδασε Βιολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς από μικρή τη γοήτευε πολύ αυτή η επιστήμη. Έκανε μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης στην Ελβετία με ειδίκευση στη Μικροβιολογία / Ανοσολογία και από όταν αποφοίτησε, εργάζεται στην Ελβετία.

Στον ελεύθερό της χρόνο, πηγαίνει γυμναστήριο, κάνει yoga, διαβάζει βιβλία και περνάει χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά της. 

Αγαπάει τον καφέ, τους σκύλους και το υγρό στοιχείο.


Η Μαρία-Ελένη Κουριδάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Στα 18 της επέλεξε τη Σκωτία για τις σπουδές της, όπου και παρέμεινε κατά τη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων. Απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στην Οργανική Χημεία από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, εργαζόμενη στον τομέα της Φαρμακευτικής Χημείας.

Το πραγματικό πάθος της Μαρίας-Ελένης είναι η επικοινωνία της επιστήμης με το ευρύ κοινό. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε διάφορα φεστιβάλ επιστήμης στο Εδιμβούργο και την Αθήνα, τόσο ως εθελόντρια όσο και ως μέλος της συντονιστικής επιτροπής του Athens Science Festival της SciCo.

Λατρεύει τον χορό, ιδιαίτερα τη σάλσα και τη μπατσάτα. Αυτή την περίοδο, διαμένει στη Βαρκελώνη και συνεχίζει την έρευνά της ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στη Φαρμακευτική Χημεία.


Η Αλεξάνδρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Είναι φοιτήτρια του Βιολογικού στα Γιάννενα (τώρα όπου να ‘ναι τελειώνει την πτυχιακή της στη Νανοβιοτεχνολογία). Αγαπάει τη βιολογία γιατί τη βοηθά να κατανοήσει καλύτερα τον κόσμο. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τον εθελοντισμό, τα επιτραπέζια και της αρέσει να παρακολουθεί standup comedy. Λατρεύει τα ταξίδια και το καλό φαγητό, ειδικά όταν μπορεί να συνδυάσει και τα δύο!


Η Πένυ σπούδασε Βιολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από μικρή τη γοήτευε η Επιστήμη της ζωής, γι’ αυτό και αποφάσισε να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Πιστεύει ότι η Επιστήμη είναι για όλους και η γνώση αποκτά μεγαλύτερη αξία όταν ξεφεύγει από τους 4 τοίχους των εργαστηρίων και μοιράζεται. Γι’ αυτό και θεωρεί την Επικοινωνία της Επιστήμης τόσο σημαντική και επιθυμεί να ασχοληθεί ενεργά με αυτό το πεδίο.

Παρόλο που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, η καρδιά της ανήκει στην Κρήτη από όπου και κατάγεται αφού συνδυάζει τις 2 μεγάλες της αδυναμίες, τη θάλασσα και το καλό φαΐ. Στον ελεύθερο χρόνο της, απολαμβάνει να διαβάζει βιβλία, ενώ δύσκολα θα πει όχι σε εκδρομή.


Η Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, πήρε το μεταπτυχιακό της στη Βιοϊατρική Μηχανική από το Imperial College London και το διδακτορικό της από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Örebro στη Σουηδία.

Σήμερα, εργάζεται ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με την οικολογία, τα φυτά στο μπαλκόνι της και τα ανίψια της. Αγαπάει τις δράσεις για την εκλαϊκευμένη επιστήμη και θεωρεί ότι μόνο η παιδεία μπορεί να αλλάξει τον κόσμο


Η Ντόρα Καλλιπολίτου μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε Μάρκετινγκ και Επικοινωνία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και αφού δούλεψε λίγο στην Ελλάδα αποφάσισε να δει τι γίνεται στην Ολλανδία, ξεκινώντας με ένα μεταπτυχιακό στο Rotterdam School of Management πάνω στη Διοίκηση της Καινοτομίας με ειδίκευση στην βιώσιμη Καινοτομία.

Από τότε πέρασαν κάποια χρόνια, έμεινε σε διάφορες πόλεις, άλλαξε πολλά σπίτια, αλλά όχι τόσα πολλά ποδήλατα (πήγε καλά αυτό), εργάστηκε σε διάφορους τομείς, ταξίδεψε σε (ποτέ δεν είναι) αρκετά μέρη και συναναστράφηκε με πολλούς ανθρώπους για να έρθει να συνειδητοποιήσει ότι ένα πάθος που είχε από μικρή δεν έχει εκδηλωθεί όπως θα 'πρεπε και τι περιμένει;

Τα τελευταία 3 χρόνια πειραματίζεται επιτέλους συστηματικά με τους τρόπους που εταιρίες, οργανισμοί και ιδιώτες μπορούν να ευημερεύουν χρησιμοποιώντας τους πόρους του πλανήτη μας χωρίς να τον καταστρέφουν.

Η κυκλική οικονομία είναι μια από τις αγαπημένες της και πιο πολλά υποσχόμενες προσεγγίσεις και πλέον εξειδικεύεται στη διάδοσή της και στην ανάπτυξη επιχειρηματικών μοντέλων και ψηφιακών εργαλείων για την υλοποίησή της.


Η Νικολίνα σπουδάζει στο τημήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ και προσπαθεί να πάρει το πτυχίο της. Αγαπά πολύ την επιστήμη της και θεωρεί ότι είναι κρίμα κι άδικο που δεν ακούγεται τόσο όσο οι άλλες. Την ενοχλεί πολύ που σπάνια γνωρίζει κάποιον που να έχει αντίληψη του τι σπουδάζει, γι’ αυτό πιστεύει ότι είναι πολύ σημαντικό τα ελληνόγλωσσα ενημερωτικά μέσα να αποκτήσουν μια "γεωλογική" ματιά. Μπήκε στην ομάδα του BeConscious για να προσπαθήσει να το αλλάξει αυτό.


Oνομάζομαι Γιαννακοπούλου Αρχοντούλα και είμαι απόφοιτη του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ολοκληρώνω το διδακτορικό μου στην Ενζυμική Νανοβιοτεχνολογία και παράλληλα σχεδιάζω να συνεχίσω για μεταδιδακτορικές σπουδές στην Αμερική.

Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει πολύ να διαβάζω βιβλία εκλαϊκευμένης επιστήμης, να ασχολούμαι με τον εθελοντισμό, να πηγαίνω στο θέατρο, να μαθαίνω ξένες γλώσσες και να περνώ χρόνο με τους φίλους μου.

Λατρεύω τα ταξίδια και αγαπώ πολύ τις θετικές επιστήμες ενώ με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα και οι κοινωνικές διαστάσεις στο χώρο της επιστήμης.


H Βάσια σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έχει μια τάση απόδρασης από τα εργαστήρια και μια κλιμακούμενη αγάπη για τη θάλασσα.

Ξεκίνησε κάνοντας την πτυχιακή της στην αλιευτική βιολογία στο εργαστήριο ιχθυολογίας του ΑΠΘ. Στο νησί της Σκύρου πραγματοποίησε την πρακτική της στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου συνδυάζοντας την περιβαλλοντική εκπαίδευση και επικοινωνία με την έρευνα αειφόρου τουρισμού.

Έχει πάθος για τις δημόσιες ομιλίες που συνδυάζουν επιστήμη και χιούμορ αλλά και μια πανελλήνια διάκριση.

Τα καλοκαίρια δηλώνει ναυαγοσώστρια ενώ παράλληλα καταστρώνει ένα ερευνητικό μέλλον που συνδυάζει τη Βιολογία, την Κοινωνιολογία και τη διασκέδαση! 


Γεννήθηκε στην Λάρισα και μεγάλωσε σε μια κωμόπολη λίγα χιλιόμετρα κοντά τον Τύρναβο.

Σπουδάζει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα της επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού και βρίσκεται στο δεύτερο έτος.

Έχει πάθος για κάθε μορφή φυσικής άσκησης και δραστηριότητας. Αυτό που τον ελκύει περισσότερο είναι τα ομαδικά αθλήματα. Απολαμβάνει στον ελεύθερο χρόνο του να ασχολείται με την ορειβασία.


Η Μελίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεσολόγγι και αυτή τη στιγμή μένει στην Αθήνα και την αγαπά πολύ. Είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πλέον φοιτά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Βιοεπιχειρειν», μία συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Της αρέσει ο κινηματογράφος, η μουσική, τα ταξίδια και το μακιγιάζ και το προσπαθεί με το χορό. Στον ελεύθερό της χρόνο βλέπει σειρές, τρώει (πολύ) και περνάει χρόνο με φίλους. Στο μυαλό της υπάρχουν ένα σωρό άχρηστες πληροφορίες. Η εμμονή της να διορθώνει τα ορθογραφικά λάθη των φίλων της στα chats, βρήκε επιτέλους κάποια χρησιμότητα, αφού είναι μία εκ των editors του site


Η Πανδώρα γεννήθηκε στο Βόλο, σπούδασε Βιοχημεία και Βιοτεχνολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και έκανε μεταπτυχιακό στο τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ. Παράλληλα παρακολούθησε την Σχολή Προπονητών Γ’ κατηγορίας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, όπου ολοκλήρωσε με επιτυχία. Αυτή τη στιγμή εκπονεί την διδακτορική της διατριβή στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών σε συνεργασία με το τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ.

Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τα παιδιά, είναι κριτής συγχρονισμένης κολύμβησης και δίνει τον καλύτερό της εαυτό σε ό,τι και να κάνει. Ονειρεύεται ένα κόσμο χωρίς ανισότητες και υπερασπίζεται αυτή την πεποίθηση με κάθε της πράξη. Κάθε μέρα ξεκινάει με ένα χαμόγελο γιατί πιστεύει ότι η θετική ενέργεια είναι μεταδοτική και δυνατή να αλλάξει την καθημερινότητά μας. 


Η Φωτεινή ζει και εργάζεται στα Ιωάννινα, όπου εκπονεί την διδακτορική της διατριβή στο Τμήμα Χημείας σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Έχει σπουδάσει Χημεία, καθώς και Επιστήμη των Υλικών σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Η αγάπη της για την Επιστήμη ανταγωνίζεται μόνιμα την αγάπη της για την Τέχνη αλλά τα τελευταία χρόνια ενισχύθηκε μέσω της ενασχόλησής της με αυτή, και τελικά υπερίσχυσε.

Σήμερα, νανο-υλικά, νανο-ένζυμα ή μελέτες τοξικότητας καταλαμβάνουν τον περισσότερο χρόνο της καθημερινότητάς της. Στον ελεύθερο χρόνο της, όση φαντασία της απομένει την αφιερώνει στη μουσική.  


Ο Άγγελος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Οι γονείς του ήθελαν να γίνει γιατρός, όμως εκείνος είχε άλλα σχέδια. Αποχωρίστηκε την πρωτεύουσα για σπουδές Βιολογίας στα Ιωάννινα. Έπειτα από τέσσερα χρόνια επέστρεψε για την εκπόνηση της διπλωματικής του εργασίας και εν συνεχεία έμεινε στην ίδια πόλη για μεταπτυχιακές σπουδές στην ανάπτυξη επιστημονικών επιχειρηματικών ιδεών.

Με αφετηρία την καινοτομία, εντυπωσιάζεται, σαν μικρό παιδί, με έξυπνες λύσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα. Θέτει στόχους, τους πετυχαίνει και χαίρεται μόνος του, όπως και με τα αστεία του. Είναι υποστηρικτής της δαρβινικής θεωρίας, εφαρμόζοντας την σε αρκετές πτυχές της ζωής του.

Ο υγιεινός τρόπος ζωής αποτελεί για τον Άγγελο μια καθημερινή πρόκληση. Είναι εδώ για να καταρρίψει μύθους σε θέματα διατροφής και επιστήμης και να αναδείξει την καινοτομία, δίνοντας, έτσι, μια νέα πνοή στη lifestyle ενημέρωση.


Η Μαίρη προσπαθεί να γίνει Βιολόγος. Τελείωσε το τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και είναι τελειόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος «Εφαρμογές της Βιολογίας στην Ιατρική» του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Μαίρη δεν ήξερε αν θέλει να γίνει βιολόγος. Πίστευε ότι πιο πολύ ήθελε να γίνει μουσικός και στην αρχή της πανεπιστημιακής της πορείας πέρασε δύσκολα. Με τον καιρό όμως, ευτυχώς για τους γύρω της, κατάλαβε ότι η βιολογία είναι ένα παιχνίδι, το οποίο θέλει να μάθει και να εξελίξει. Λέγεται μάλιστα ότι είναι στην ConSCIous Team, λόγω της ικανότητάς της να κάνει τους ανθρώπους να αντιλαμβάνονται λίγο πιο πολύ τη «μαγεία» της επιστήμης. Μεταξύ μας, είναι εδώ για να γκρινιάζει και να μας τραγουδάει.


Η Κωνσταντίνα γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, σπούδασε Βιολογία στα Γιάννενα, ενώ αγαπά εξίσου τη Λέσβο και το Καρπενήσι, τα μέρη από όπου κατάγεται. Περίεργο κράμα όπως και η σχέση της με τη βιολογία, όπου πάντα την ενδιέφερε η σύνδεσή της με τη ψυχολογία και την κοινωνιολογία. Και έτσι επέλεξε να κάνει την πρακτική της στην Ολλανδία.

Πιστεύει ότι η βιολογία δεν περιορίζεται στα «μπουκαλάκια» του εργαστηρίου και ότι μόνο αν την επικοινωνήσουμε σωστά έχει αξία στο τέλος της ημέρας. Στον ελεύθερό της χρόνο της αρέσει να βρίσκει τρόπους ώστε να εξελίσσεται όπως μπορεί, ενώ οι «μουντές» μέρες της θυμίζουν πόσο περίπλοκοι είμαστε και ότι δεν λειτουργούμε πάντα με μαθηματική ακρίβεια... Όπως εξάλλου και η βιολογία!


Ο Γιώργος σπούδασε βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καιμεταπτυχιακά και διδακτορικό στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια δούλεψε στη Σουηδία, τη Γαλλία και τώρα βρίσκεται στη Δανία.

Έχει πάθος με την κυκλική οικονομία, τις βιοδιεργασίες, τη φωτογραφία και το rock’n’roll.


Ο Σωκράτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ είναι απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος «Διαχείρισης Ενέργειας και Περιβάλλοντος» του Πανεπιστημίου Πειραιά. Σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός αλλά και ως ερευνητής σε Ενεργειακά προγράμματα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Το μικρόβιο της επιστήμης μπήκε όταν άρχισε να ασχολείται συστηματικά με τη Φυσική και έχει σκοπό να το μεταδώσει όσο μπορεί και στους γύρω του. Πέρα όμως από την επιστήμη, δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή χωρίς τους φίλους του και τη συντροφιά της μουσικής, αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινότητας του.  


Γίνε αρθρογράφος

Θέλεις να γίνεις κι εσύ ένας από τους αρθρογράφους του BeConscious; Θέλεις να μοιραστείς επιστημονικές γνώσεις με ένα κοινό που ενδιαφέρεται για απαντήσεις; Κάντε κλικ στο παρακάτω κουμπί και στείλε μας τώρα μήνυμα, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα:

Στείλτε μας μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να μας στείλετε το μήνυμά σας.

Joomla Forms makes it right. Balbooa.com