Φωτεινή Φράγκου

Φωτεινή Φράγκου

Η Φωτεινή ζει και εργάζεται στα Ιωάννινα, όπου εκπονεί την διδακτορική της διατριβή στο Τμήμα Χημείας σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Έχει σπουδάσει Χημεία, καθώς και Επιστήμη των Υλικών σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Η αγάπη της για την Επιστήμη ανταγωνίζεται μόνιμα την αγάπη της για την Τέχνη αλλά τα τελευταία χρόνια ενισχύθηκε μέσω της ενασχόλησής της με αυτή, και τελικά υπερίσχυσε.

Σήμερα, νανο-υλικά, νανο-ένζυμα ή μελέτες τοξικότητας καταλαμβάνουν τον περισσότερο χρόνο της καθημερινότητάς της. Στον ελεύθερο χρόνο της, όση φαντασία της απομένει την αφιερώνει στη μουσική.  

Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ένα παγκόσμιο περιβαλλοντικό πρόβλημα που επηρεάζει την υγεία και την ποιότητα ζωής κυρίως των ανθρώπων που κατοικούν σε μεγάλα αστικά κέντρα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organization-WHO) περίπου 7 εκατομμύρια πρόωροι θάνατοι ανά έτος μπορούν να συσχετιστούν με την ρύπανση του αέρα.

Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2020 10:08

Νανοτεχνολογία και μικρά «θαύματα»

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε ακόμη, ναι, η Νανοτεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας! Και αν δεν φαντάζεστε καν το πόσο πολύ, αρκεί να αναφέρουμε πως οι εφαρμογές της επεκτείνονται από το «έξυπνο» κινητό μας μέχρι την οδοντόκρεμα που χρησιμοποιούμε.