The "Fall&Rise" story, από δύο Έλληνες της Αυστραλίας

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020, 13:Μαρ
The "Fall&Rise" story, από δύο Έλληνες της Αυστραλίας The "Fall&Rise" story, από δύο Έλληνες της Αυστραλίας

Θα σας πω μια ιστορία. Διαφορετική από αυτές που έχετε ακούσει για δράκους, φαντάσματα και τέρατα. Μια ιστορία εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία. Την ιστορία του έκπτωτου αγγέλου που διώχνεται από την γειτονιά των θεών, γιατί σπαταλά όλο το χρόνο του βράζοντας περίεργες συνταγές μπίρας. Οργισμένος μεταβαίνει στη γη και μοιράζει τις συνταγές τους με τους θνητούς με μόνο του στόχο την επιστροφή.

Έτσι, δημιουργήθηκε και η ιδέα της Fall&Rise Brewing, από δύο έλληνες της Αυστραλίας που μοιράζονται το πάθος τους για δυνατές γευστικές εμπειρίες μπίρας. Είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε με τον Πέτρο Γυφτόπουλο, συνιδρυτή της  “Fall&Rise Brewing” λέγοντας μας ότι «το όνομα συμβολίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε γενικότερα κατά τον ερχομό μας στην Αυστραλία, την εγκατάσταση μας εδώ καθώς και με το ξεκίνημα της δική μας επιχείρησης. Παρόλα αυτά στηρίζοντας ο ένας τον άλλον συνεχίσαμε να κοιτάμε ψηλά και να προχωράμε μπροστά. Καταφέραμε να κάνουμε το πάθος μας δουλειά και δεν μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχείς για αυτό.»

Ας τους γνωρίσουμε…

Ο Πέτρος Γυφτόπουλος, χημικός μηχανικός δουλεύοντας εδώ και 7 χρόνια στον τομέα παραγωγής και περιβάλλοντος, αποφάσισε να ξεκινήσει να βράζει τη δική του σπιτική μπίρα πριν από μερικά χρόνια. Σε μια από τις συναντήσεις των Ελλήνων Νεομεταναστών έτυχε να γνωρίσει τον Γιάννη Ψιμούλη, γνωστό επαγγελματία ζυθοποιό εδώ και αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, με τον οποίον έπειτα από εκατοντάδες ώρες συζήτησης γύρω από την μπίρα, αποφάσισαν να συνεργαστούν και να κάνουν αυτό το εγχείρημα μαζί.

Founders YP

Why Fall&Rise Brewing?

«Η βασική μας διαφορά με τις περισσότερες μπίρες της αγοράς είναι ότι χρησιμοποιούμε αγνές πρώτες ύλες, χωρίς συνθετικά πρόσθετα και παστερίωση κάτι που προσφέρει πολύ δυνατές γεύσεις και αρώματα. Για αυτό και προτεινόμενη κατανάλωση της craft beer είναι 12 μήνες το πολύ και όχι 2-3 χρόνια όπως οι εμπορικές. Κυρίως απευθυνόμαστε σε κόσμο που είναι φαν της μπίρας και θέλει να δοκιμάζει διάφορες ιδιαίτερες και πρωτότυπες γεύσεις.»

Συνθήκες ανάπτυξης στην Ελλάδα ή Αυστραλία;

«Θεωρώ ότι τα δύο κράτη έχουν θεμελιώδεις διαφορές, έτη φωτός θα έλεγα. Είχα την τύχη να έχω επιχείρηση παλιότερα και στην Ελλάδα και έζησα το γραφειοκρατικό τέρας από πρώτο χέρι. Στην Αυστραλία, για να ανοίξουμε επιχείρηση, να κλείσουμε trade names, trademarks, websites και να αποκτήσουμε φορολογική παρουσία χρειαστήκαμε έναν υπολογιστή και περίπου 90 λεπτά του χρόνου μας. Τόσο απλά.»

Η επιστροφή στην Ελλάδα;

«Ο βασικός μας στόχος είναι να εδραιώσουμε την παρουσία στην αυστραλιανή αγορά και να κάνουμε γνωστό το brand μας στο ευρύτερο κοινό. Μακροπρόθεσμα, θα θέλαμε να επεκταθούμε προς την Ελλάδα καθώς κάτι τέτοιο ίσως μας προσφέρει την ευκαιρία να γυρίσουμε και στην πατρίδα και να συνεχίσουμε το πάθος μας.

Τα “conscious” χαρακτηριστικά της Fall&Rise

Αν αναρωτιέσαι πόσο φιλική προς το περιβάλλον μπορεί να είναι η παρασκευή μιας μπίρας, η “Fall&Rise Brewing” σου δίνει τις απαντήσεις. «Αρχικά ψάχνουμε τα πιο αγνά και φρέσκα υλικά που είναι διαθέσιμα στην αγορά, αποφεύγοντας τροποποιημένα υλικά όπου υπάρχει η επιλογή, όπως οργανικά κριθάρια. Μάλιστα, μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας κατά την ζυθοποίηση προέρχεται από φωτοβολταϊκά πάνελ, ενώ τα κριθάρια που έχουμε χρησιμοποιήσει και έχουμε αφαιρέσει τα σάκχαρα δωρίζονται σε αγρότες για να ταΐσουν τα ζώα τους. Τέλος, οι συσκευασίες που χρησιμοποιούμε είναι αυστηρά ανακυκλώσιμες ή και βιοδιασπώμενες όπου υπάρχει διαθεσιμότητα.»

Τι σημαίνει για σένα “conscious

«Nα είμαι ευσυνείδητος ως επιχειρηματίας, πολίτης, άνθρωπος, αλλά και υπεύθυνος απέναντι στους συνανθρώπους μου και το περιβάλλον. Γιατί θέλω να κοιτάω το παρελθόν και να νιώθω ότι έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα.»

 

Ευχαριστούμε τον «έκπτωτο άγγελο» για τα μυστικά που μοιράστηκε μαζί μας. Αναζητείστε τους στο website: http://www.fallandrisebrewing.com.au/

 

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

(6 ψήφοι)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: