Βραδιά του Ερευνητή 2019

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019
Βραδιά του Ερευνητή 2019 Βραδιά του Ερευνητή 2019

Με σύνθημα «Επιστήμη για όλους. Επιστήμη για ΣΕΝΑ!» η 2019 Βραδιά του Ερευνητή διοργανώνεται και φέτος την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη σε όλη την Ευρώπη και σε εννέα πόλεις της Ελλάδος: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ξάνθη, Καλαμάτα, Ρέθυμνο, και Κόρινθο.

Η «Βραδιά του Ερευνητή» – μια μεγάλη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα – είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο των Marie Skłodowska-Curie Actions με στόχο την ανάδειξη του ρόλου του Ερευνητή και την εξοικείωση του κοινού με τον συναρπαστικό κόσμο της έρευνας και της τεχνολογίας. Ένας πανευρωπαϊκός  θεσμός που κρατά 14 χρόνια με την συμμετοχή 1.500.000 επισκεπτών σε 370 πόλεις της Ευρώπης.

Στην Αθήνα, η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254) ενώ θα προηγηθούν μικρότερες και πολύ ενδιαφέρουσες διοργανώσεις (pre-events) στα ερευνητικά κέντρα που συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές. Την ίδια μέρα επίσης Οι εκδηλώσεις ξεκινούν νωρίς το απόγευμα (17:00) και απευθύνονται σε κάθε ηλικία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την οργάνωση και τον συντονισμό έχουν αναλάβει το ερευνητικό κέντρο ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) ενώ συνδιοργανωτές είναι το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), ο εθνικός φορέας Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός “SciCo”.

Ταυτόχρονα, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται παράλληλη εκδήλωση για την Αθήνα στο ιστορικό συγκρότημα Πατησίων. 

Τώρα που ο καιρός είναι ακόμη «γλυκός» και ενόψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, οι επιστήμονες ανοίγουν τις πόρτες ερευνητικών κέντρων και σας προ(σ)καλούν να γνωρίσετε τον κόσμο τους…

Ενημερωθείτε για τις δράσεις  και τις προ-εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα στην επίσημη ιστοσελίδα https://rengreece.com/

Τολμήστε να ζήσετε βραδιές γεμάτες διασκέδαση και γνώση!

Be There Info

When:
27 Σεπτεμβρίου 2019
Where:
Αθήνα
Venue:
Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (Πειραιώς 254, Ταύρος)
Website:
https://rengreece.com/
Social Media:

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

(1 Ψήφος)