LifeStyle

Σε αυτή την κατηγορία θα βρείτε πρωτότυπα άρθρα που αφορούν στον τρόπο ζωής του συνειδητοποιημένου ανθρώπου με έμφαση στη διατροφή. Κάθε άρθρο είναι βασισμένο σε επιστημονικές μελέτες οι οποίες παρατίθενται στο πεδίο "Πηγές".

Το ήξερες ότι οι γυπαετοί βάφουν επίτηδες τα φτερά τους; Ότι τα κοράκια μπορούν να χρησιμοποιούν εργαλεία; Ή μήπως ότι τα περιστέρια μπορούν να αναγνωρίσουν ανθρώπινα πρόσωπα; Θα ήθελες να μάθεις και άλλα fun facts για την συναρπαστική ζωή των πτηνών με άμεσο τρόπο; Μπορείς μέσω της παρατήρησης πουλιών ή αλλιώς birdwatching!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα τελευταία χρόνια υπάρχει τόσο μεγάλη έρευνα γύρω από το μητρικό θηλασμό αλλά και μεγάλη ενημέρωση στις νέες μαμάδες για τα θετικά αυτού του «υγρού χρυσού»; Επειδή υπάρχει όπως σε όλα τα θέματα στην Ελλάδα ένας διχασμός ανάμεσα στις μαμάδες (θηλάζουσες και όχι) ας προσπαθήσουμε να δούμε κάποια δεδομένα ως προς την ποιότητα του γάλατος και όχι ως προς την ψυχολογική σύνδεση μαμάς-παιδιού.

Ήρθε η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και δεν θέλω να σε αγχώσω αλλά... Σε τι κατάσταση βρίσκεται η ερωτική σου ζωή; Είσαι καλός/ή στο φλερτ; Μήπως είσαι single και το φλερτ σου δεν φαίνεται να αποδίδει; Ή μήπως είσαι σε μακροχρόνια σχέση και έχεις ξεχάσει να φλερτάρεις; Σε όποια φάση και αν βρίσκεσαι σου έχω τη λύση. Εδώ θα βρεις έναν οδηγό φλερτ βασισμένο στις τακτικές αναπαραγωγής των περιστεριών ώστε να εξασκηθείς και να είσαι έτοιμος/η!

130 ερευνητικοί, ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί οργανισμοί | 70 διαφορετικά διαδραστικά δρώμενα | 25 εργαστήρια για παιδιά | 15 workshops | 20 ομιλίες | εκθέσεις τέχνης και επιστήμης | διαγωνισμοί | stand-up science | ποικίλες δράσεις για κάθε ηλικία

Τα τελευταία χρόνια ακούμε όλο και περισσότερο την ενοχοποίηση της γλουτένης ως ένα κακό συστατικό και την εμφάνιση όλο και περισσότερων προϊόντων με τον όρο «gluten-free». Είχε πάντα ο κόσμος ευαισθησία σε αυτή την ουσία και τελικά τι είναι αυτή η «αχώνευτη» γλουτένη;

Επιτέλους 2022. Μια δύσκολη χρονιά πέρασε και οι ευχές μας για μια καλή και δημιουργική χρονιά είναι προσανατολισμένες στο 2022. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή επαναπροσδιορίζουμε τους εαυτούς μας, βάζουμε στόχους και αλλάζουμε(;) συνήθειες. Μήπως λοιπόν να αποδεχτούμε την πρόκληση του Veganuary;

Για τη διατροφή και τις εκάστοτε επιλογές που υπάρχουν έχουμε αναφερθεί σε παλαιότερα άρθρα. Ποτέ ωστόσο δεν είναι αρκετά, μιας και η διατροφή μας αποτελεί ίσως τον πιο σημαντικό παράγοντα που σχετίζεται με την υγεία και μπορούμε να ελέγξουμε. Μια ομάδα καταναλωτών που έχει αρχίσει να αυξάνεται τα τελευταία χρόνια είναι οι flexitarians.

Δεν είναι υπέροχα τα πανέμορφα, κάτασπρα, επεξεργασμένα φαγητά μας που σου δίνουν αυτή την αίσθηση του καθαρού με το χρώμα και τη γεύση τους; Είναι. Μήπως όμως παραείναι ωραία για να είναι πραγματικά; Μήπως η ανάγκη μας για αρμονία και ομορφιά στο φαγητό μας, μας έχει εκτρέψει από καθετί φυσικό;

Ας μιλήσουμε για την περίπτωση του διοξειδίου του τιτανίου (Titanium Dioxide – Ή όπως λέμε στη χημεία, TiO2).

Με το καλοκαιράκι να κάνει δυναμικά την εμφάνισή του και εμάς να έχουμε την ανάγκη να χαλαρώσουμε και να ξεφύγουμε λιγάκι, ύστερα από ένα δύσκολο χειμώνα, οι παραλίες αποτελούν τον απόλυτο προορισμό της εποχής. Έτσι, αντηλιακά, μαγιό και πετσέτες είναι απαραίτητα στοιχεία για τις εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου. Και κάπου εκεί σκάνε και οι παιδικές αναμνήσεις και θυμάμαι τα ταπεράκια με τα κεφτεδάκια της μαμάς και για επιδόρπιο το άκρως καλοκαιρινό φρούτο… το καρπούζι!

Disclaimer: Το παρακάτω άρθρο αφορά αυστηρά ιδιοκτήτες και γονείς σκύλων. Αν είσαι ιδιοκτήτης κάποιου άλλου ζώου, μην ανησυχείς, θα επανέλθω με άλλο άρθρο για σένα.

Είναι δεδομένο ότι μας έχουν λείψει τα ταξίδια και οι εκδρομές. Ωστόσο, σήμερα, θα ταξιδέψουμε σε 4 διαφορετικά σημεία του πλανήτη, ανακαλύπτοντας τα ελιξήρια μακροζωίας και νεότητας που καθιστούν τις κοινωνίες αυτές ξεχωριστές –χαρακτηρισμένες και ως blue zones*. Και όλα αυτά, σε μόλις 4 λεπτά, δηλαδή σε όσο χρόνο χρειάζεσαι για να διαβάσεις το παρακάτω άρθρο.

Καθώς η άσκηση εξελίσσεται όλο και περισσότερες μορφές εμφανίζονται. Σκοπός όλων αυτών των μορφών είναι η εξυπηρέτηση κάθε ανθρώπου, ο οποίος επιθυμεί να γυμναστεί. Πλέον, ο καθένας μας έχει μια πληθώρα προγραμμάτων εκ των οποίων μπορεί να επιλέξει είτε στο γυμναστήριο είτε στο σπίτι του. Κάθε ένα από αυτά είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα. Το kangoojumps είναι κι αυτό μια νέα μορφή άσκησης, η οποία έχει κάνει δειλά τα βήματα της στην Ελλάδα. Τι ακριβώς, όμως, είναι το kangoo;

Σελίδα 1 από 4