Πένυ Αρτεμάκη

Πένυ Αρτεμάκη

Η Πένυ σπούδασε Βιολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από μικρή τη γοήτευε η Επιστήμη της ζωής, γι’ αυτό και αποφάσισε να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Πιστεύει ότι η Επιστήμη είναι για όλους και η γνώση αποκτά μεγαλύτερη αξία όταν ξεφεύγει από τους 4 τοίχους των εργαστηρίων και μοιράζεται. Γι’ αυτό και θεωρεί την Επικοινωνία της Επιστήμης τόσο σημαντική και επιθυμεί να ασχοληθεί ενεργά με αυτό το πεδίο.

Παρόλο που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, η καρδιά της ανήκει στην Κρήτη από όπου και κατάγεται αφού συνδυάζει τις 2 μεγάλες της αδυναμίες, τη θάλασσα και το καλό φαΐ. Στον ελεύθερο χρόνο της, απολαμβάνει να διαβάζει βιβλία, ενώ δύσκολα θα πει όχι σε εκδρομή.

Ως άνθρωποι, τείνουμε να βλέπουμε τον κόσμο από τη δική μας οπτική και κατ’ επέκταση χαρακτηρίζουμε τις ιδανικές για εμάς συνθήκες διαβίωσης στον πλανήτη Γη ως «φυσιολογικές» ή «τυπικές». Ωστόσο, αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Αν κοιτάξουμε τη Γη ως σύνολο, θα διαπιστώσουμε ότι πάνω από τα ¾ του πλανήτη μας είναι άκρως αφιλόξενα για εμάς. Αυτά τα «αφιλόξενα», όμως, περιβάλλοντα κατοικούνται από μικροοργανισμούς, μη ορατούς στο γυμνό μάτι, τους οποίους εμείς ονομάζουμε «ακραιόφιλους οργανισμούς».