Πανδώρα Καρακούση

Πανδώρα Καρακούση

Η Πανδώρα γεννήθηκε στο Βόλο, σπούδασε Βιοχημεία και Βιοτεχνολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και έκανε μεταπτυχιακό στο τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ. Παράλληλα παρακολούθησε την Σχολή Προπονητών Γ’ κατηγορίας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, όπου ολοκλήρωσε με επιτυχία. Αυτή τη στιγμή εκπονεί την διδακτορική της διατριβή στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών σε συνεργασία με το τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ.

Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τα παιδιά, είναι κριτής συγχρονισμένης κολύμβησης και δίνει τον καλύτερό της εαυτό σε ό,τι και να κάνει. Ονειρεύεται ένα κόσμο χωρίς ανισότητες και υπερασπίζεται αυτή την πεποίθηση με κάθε της πράξη. Κάθε μέρα ξεκινάει με ένα χαμόγελο γιατί πιστεύει ότι η θετική ενέργεια είναι μεταδοτική και δυνατή να αλλάξει την καθημερινότητά μας. 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να γνωρίσουμε τον Χρήστο Πανοηλία, τον Χάρη Ασλανίδη και τον Θοδωρή Παναγόπουλο που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν έναν πυρήνα-ομάδα που πιστεύει στον Άνθρωπο. Ο λόγος για την ομάδα «Σπουδαία Εvents» που κινούνται στους χώρους του πολιτισμού και της τέχνης. Αν έχεις ένα όραμα για μια δράση την οποία δεν μπορείς να διοργανώσεις μόνος σου αλλά πιστεύεις ότι θα έκανε πάταγο και είναι αυτό το κάτι που λείπει από την αγορά τότε έχεις βρει την ομάδα στην οποία πρέπει να απευθυνθείς και αυτή είναι τα Σπουδαία Events.

Messi ή Ronaldo; Federer ή Nadal; Phelps ή Bolt (not sponsored άρθρο, σας το εγγυόμαι). Ένα από τα βασικά λάθη που κάνουμε σε συζητήσεις είναι η σύγκριση των αθλητικών δεξιοτήτων αθλητών υψηλού επιπέδου (των λεγόμενων elit) τόσο ίδιου αθλήματος όσο και διαφορετικών.

Τις περισσότερες μέρες του χρόνου ξυπνάω χωρίς να έχω δει ή πιο σωστά χωρίς να θυμάμαι κανένα όνειρο. Υπάρχουν όμως και εκείνες οι παράξενα ωραίες μέρες, που θέλω να καταγράψω αυτό που είδα για να μην ξεχάσω να το διηγηθώ. Ένα τέτοιο όνειρο, ήταν το καρπούζι χωρίς κουκούτσια!

Τι έχετε ακούσει για τον κορωνοϊό; Αν τον βλέπετε στον ύπνο σας, αρνείστε να ταξιδέψετε και αποφεύγετε τους κλειστούς χώρους με πολύ κόσμο, συνεχίστε το διάβασμα. Ο ιός με το περίεργο αυτό όνομα έχει αποτελέσει λεία για τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης, ώστε να διασπείρουν το φόβο για την εξάπλωσή του και φυσικά την αντιμετώπισή του. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και κυρίως με ψυχραιμία.

Μπαίνοντας στο καφέ, νιώθω το χέρι της μικρής μου ξαδέρφης να φεύγει από το δικό μου και την βλέπω να τρέχει προς το μέρος όπου ήταν ένα μικρό κοριτσάκι. Την πιάνει από το χέρι και έρχονται μαζί κατά πάνω μου, για να μου την γνωρίσει.