Μίλα μου για Σπουδαία Events

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022, 11:07
Μίλα μου για Σπουδαία Events Μίλα μου για Σπουδαία Events

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να γνωρίσουμε τον Χρήστο Πανοηλία, τον Χάρη Ασλανίδη και τον Θοδωρή Παναγόπουλο που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν έναν πυρήνα-ομάδα που πιστεύει στον Άνθρωπο. Ο λόγος για την ομάδα «Σπουδαία Εvents» που κινούνται στους χώρους του πολιτισμού και της τέχνης. Αν έχεις ένα όραμα για μια δράση την οποία δεν μπορείς να διοργανώσεις μόνος σου αλλά πιστεύεις ότι θα έκανε πάταγο και είναι αυτό το κάτι που λείπει από την αγορά τότε έχεις βρει την ομάδα στην οποία πρέπει να απευθυνθείς και αυτή είναι τα Σπουδαία Events.

Πείτε μας πώς ξεκίνησε η ιδέα για τα σπουδαία events;

Τα Σπουδαία Events ξεκίνησαν ως μία λύση στο πρόβλημα που είχαμε κάθε φορά που κάναμε μία κοινωφελή / φιλανθρωπική εκδήλωση. Συνήθως διαφορετικοί άνθρωποι από διαφορετικά backgrounds ερχόμασταν κοντά με ένα κοινό σκοπό για να ενισχύσουμε κάτι ή κάποιον που χρειαζόταν βοήθεια είτε οικονομική είτε προβολής. Μετά το πέρας της εκδήλωσης όμως οι υπέροχες ομάδες που δημιουργούσαμε διαλύονταν, καθώς δεν υπήρχε ένας φορέας ή ένα σταθερό πλαίσιο για να κρατήσει σε μια σταθερή δομή την ομάδα. Αυτό ήταν κάτι που μας προβλημάτιζε γιατί στην επόμενη εκδήλωση έπρεπε πάλι να στηθεί μία ομάδα από την αρχή.

Τα Σπουδαία Events λοιπόν δημιουργήθηκαν για να καλύψουν την ανάγκη μας να λειτουργούμε με δομή και με συνέπεια, παράγοντας σταθερά κοινωφελές έργο. Ένας δεύτερος αλλά εξίσου σημαντικός λόγος είναι ότι χρειαζόμασταν ο ένας τον άλλον για να μπορούμε να συνεχίσουμε να εμπνεόμαστε, δίνοντας κουράγιο και δύναμη μεταξύ μας.

Πώς το κοινό μπορεί να συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων;

Είναι σημαντικό για εμάς να μπορούμε να λάβουμε τις πλέον ορθές αποφάσεις και καθώς αναγνωρίζουμε τους περιορισμούς μας, ζητάμε από τους ανθρώπους και από το κοινό να μας υποδείξει τον ωφελούμενο της επόμενης εκδήλωσης υποστήριξης που θα κάνουμε. Αυτό συνήθως γίνεται μέσα από ψηφοφορία στο διαδίκτυο στο site μας www.spoudaia.gr. Προς το παρόν έχουμε κάνει τρεις ψηφοφορίες η πρώτη είχε 800 ψήφους η δεύτερη 1.800 και η Τρίτη περισσότερες από 4.500 ψήφους. Αυτό μας δίνει ελπίδα και αισιοδοξία.

Με ποιο τρόπο μπορεί κάποιος να βοηθήσει εθελοντικά τις δράσεις σας;

Εμείς στα Σπουδαία Events πιστεύουμε βαθιά στη δύναμη της ομάδας και στις μοναδικές και πρωτότυπες συνθέσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε πολύ δυνατά αποτελέσματα. Είμαστε ανοιχτοί σε όσους επιθυμούν να έρθουν στην ομάδα μας και να συνεισφέρουν ο καθένας με το δικό του μοναδικό τρόπο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω του email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή των social media.

Περιγράψτε μας μια δυνατή στιγμή που ζήσατε μέσω των Σπουδαίων events

Η πιο δυνατή στιγμή κάθε φορά είναι το τελευταίο χειροκρότημα της πιο πρόσφατης μας παράστασης. Έχουμε βλέπετε την τύχη να μπορούμε να μας χειροκροτούν στο τέλος εργασίας μας σε αντίθεση με άλλους επαγγελματίες των οποίων το έργο δεν λαμβάνει σχετικής αναγνώρισης (πχ δεν χειροκροτάμε τους λογιστές όταν καταρτίζουν δύσκολους ετήσιους ισολογισμούς). Δυνατές στιγμές έχουμε ζήσει επισκεπτόμενοι ιδρύματα και δομές, βιώνοντας από κοντά τις δυσκολίες και το έργο πραγματικών ηρώων αυτής της χώρας, που προσφέρουν τις ζωές του στον συνάνθρωπο και όμως βρίσκονται στην αφάνεια.

Τι δυσκολίες αντιμετωπίζετε για την οργάνωση τόσο μεγάλων events;

Οι δυσκολίες που συναντούμε στη διοργάνωση αυτών των events είναι συνήθως περισσότερες από ότι θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε. Το να δραστηριοποιείται κανείς σε χώρους οι οποίοι δεν είναι καθαρά κερδοσκοπικοί αλλά εμπεριέχουν το σημείο της προσωπικής προσφοράς κάποιες φορές έχει ως αποτέλεσμα να θολώνουν τα όρια και την επαγγελματική αντίληψη συνεργατών και συνεργαζόμενων. Το ίδιο το πλαίσιο του κράτους είναι σχεδόν εχθρικό ενώ στο τέλος ημέρας χρειάζεται να υπερβαίνουμε εαυτό και εργασιακό ρόλο και να μπορούμε να φέρουμε τα πράγματα σε ένα αίσιο αποτέλεσμα. Η έλλειψη κονδυλίων σε συνδυασμό με την έλλειψη χρόνου (καθώς όλοι μας κάνουμε και τις πρωινές δουλειές μας) έχουν ως αποτέλεσμα να καταστούν την εργασία και το στήσιμο αυτών των events ακόμα πιο δύσκολο. Αλλά όπως είπαμε στο τέλος της βραδιάς έρχεται το χειροκρότημα που επισφραγίζει το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας, και μπορούμε να γυρίσουμε στις ζωές μας με μία αίσθηση βαθιάς εκπλήρωσης.

Πώς μπορεί η τέχνη να συμβάλει στην πρόοδο της κοινωνίας;

Η τέχνη μπορεί να συμβάλλει θετικά ή και -όπως συμβαίνει στις μέρες μας- αρνητικά στην εξέλιξη της κοινωνίας. Είναι δύσκολο να καθορίζουμε ποιος μιμείται ποιον, παρόλο αυτά είναι οι καλλιτέχνες οι οποίοι θα έπρεπε να πάρουν τα πράγματα επ' ώμου, αγνοώντας τα διάφορα οικονομικά και εμπορικά μέτρα της εποχής για να δημιουργήσουν αληθινή τέχνη που ανυψώνει. Η τέχνη στηρίζει την καλλιέργεια της ψυχής, η οποία συνεπικουρουμένη από την ουσιαστική παιδεία, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο που ζούμε.

Τι σημαίνει για εσάς “conscious”;

Το “conscious” στη δική μας αντίληψη έχει να κάνει με την έννοια της συνειδητότητας, στο εδώ και στο τώρα. Έχει να κάνει με το τι είναι και το τι δεν είναι και την αποδοχή αυτού. Με την αναγνώριση της μοναδικής ταυτότητας και αποστολής μας και κυρίως έχει να κάνει με ανάληψη ευθύνης. Και η συγκεκριμένη ευθύνη όταν είναι βιωματική είναι τεράστια. Είναι αυτή η ευθύνη η οποία μας οδήγησε να δημιουργήσουμε όχι απλά events, αλλά Σπουδαία.

 

Όραμα τους όπως οι ίδιοι έχουν γράψει στην ιστοσελίδα τους είναι «ένας καλύτερος κόσμος, μέσω της συνεισφοράς και της τέχνης». Εκείνοι προσφέρουν τις γνώσεις τους γύρω από τον χώρο του πολιτισμού και της επικοινωνίας εσύ αρκεί να έχεις μια ωραία ιδέα δράσης ώστε να επιλεγείς για χρηματοδότηση και υποστήριξη! Η εξέταση και η αξιολόγηση του κάθε project πραγματοποιείται ξεχωριστά και η επιλογή γίνεται μέσω ανοιχτού διαγωνισμού στον οποίο συμμετέχει και το κοινό στην ψηφοφορία. Φυσικά τα αποτελέσματα δημοσιεύονται. Η τέχνη είναι μια μορφή βιωματικής μάθησης που δεν πρέπει να την στερούμε στoν εαυτό μας.

Χρήστο, Χάρη και Θοδωρή ευχαριστούμε για τη συνέντευξη!

 

Links για να τους αναζητήσετε:
[1] http://www.spoudaia.gr
[2]http://www.avg.com/emailsignature?utm_medium=email&utm_source=link&utm_campaign=sig-email&utm_content=webmail

Social media

Facebook: https://www.facebook.com/spoudaia

Instagram: https://www.instagram.com/spoudaiaevents/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCfi1_jCF7VgNF_z-Y8G2Drw

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

(0 ψήφοι)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: