Η Ομάδα Μας

Η Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, πήρε το μεταπτυχιακό της στη Βιοϊατρική Μηχανική από το Imperial College London και το διδακτορικό της από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Örebro στη Σουηδία.

Σήμερα, εργάζεται ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με την οικολογία, τα φυτά στο μπαλκόνι της και τα ανίψια της. Αγαπάει τις δράσεις για την εκλαϊκευμένη επιστήμη και θεωρεί ότι μόνο η παιδεία μπορεί να αλλάξει τον κόσμο


Ο Άγγελος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Οι γονείς του ήθελαν να γίνει γιατρός, όμως εκείνος είχε άλλα σχέδια. Αποχωρίστηκε την πρωτεύουσα για σπουδές Βιολογίας στα Ιωάννινα. Έπειτα από τέσσερα χρόνια επέστρεψε για την εκπόνηση της διπλωματικής του εργασίας και εν συνεχεία έμεινε στην ίδια πόλη για μεταπτυχιακές σπουδές στην ανάπτυξη επιστημονικών επιχειρηματικών ιδεών.

Με αφετηρία την καινοτομία, εντυπωσιάζεται, σαν μικρό παιδί, με έξυπνες λύσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα. Θέτει στόχους, τους πετυχαίνει και χαίρεται μόνος του, όπως και με τα αστεία του. Είναι υποστηρικτής της δαρβινικής θεωρίας, εφαρμόζοντας την σε αρκετές πτυχές της ζωής του.

Ο υγιεινός τρόπος ζωής αποτελεί για τον Άγγελο μια καθημερινή πρόκληση. Είναι εδώ για να καταρρίψει μύθους σε θέματα διατροφής και επιστήμης και να αναδείξει την καινοτομία, δίνοντας, έτσι, μια νέα πνοή στη lifestyle ενημέρωση.


Η Έφη είναι Βιοτεχνολόγος και λάτρης των επιστημονικών fun facts. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στο τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών στα Ιωάννινα. Πλέον ζει μόνιμα στην Αθήνα.

Στον ελεύθερό της χρόνο ενημερώνεται για οτιδήποτε καινούριο στον χώρο της Βιολογίας και της Αστρονομίας. Την ενδιαφέρει πολύ η επικοινωνία της επιστήμης μέσω ψηφιακής απεικόνισης και θεωρεί ότι αυτό είναι το μέλλον της εκπαίδευσης. Η Έφη δεν μπορεί να πει όχι σε ένα καλό βιβλίο εκλαϊκευμένης επιστήμης και σε ταινίες Sci-Fi.


Η Μαίρη προσπαθεί να γίνει Βιολόγος. Τελείωσε το τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και είναι τελειόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος «Εφαρμογές της Βιολογίας στην Ιατρική» του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Μαίρη δεν ήξερε αν θέλει να γίνει βιολόγος. Πίστευε ότι πιο πολύ ήθελε να γίνει μουσικός και στην αρχή της πανεπιστημιακής της πορείας πέρασε δύσκολα. Με τον καιρό όμως, ευτυχώς για τους γύρω της, κατάλαβε ότι η βιολογία είναι ένα παιχνίδι, το οποίο θέλει να μάθει και να εξελίξει. Λέγεται μάλιστα ότι είναι στην ConSCIous Team, λόγω της ικανότητάς της να κάνει τους ανθρώπους να αντιλαμβάνονται λίγο πιο πολύ τη «μαγεία» της επιστήμης. Μεταξύ μας, είναι εδώ για να γκρινιάζει και να μας τραγουδάει.


Η Μελίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεσολόγγι και αυτή τη στιγμή μένει στην Αθήνα και την αγαπά πολύ. Είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πλέον φοιτά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Βιοεπιχειρειν», μία συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Της αρέσει ο κινηματογράφος, η μουσική, τα ταξίδια και το μακιγιάζ και το προσπαθεί με το χορό. Στον ελεύθερό της χρόνο βλέπει σειρές, τρώει (πολύ) και περνάει χρόνο με φίλους. Στο μυαλό της υπάρχουν ένα σωρό άχρηστες πληροφορίες. Η εμμονή της να διορθώνει τα ορθογραφικά λάθη των φίλων της στα chats, βρήκε επιτέλους κάποια χρησιμότητα, αφού είναι μία εκ των editors του site


Η Πανδώρα γεννήθηκε στο Βόλο, σπούδασε Βιοχημεία και Βιοτεχνολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και έκανε μεταπτυχιακό στο τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ. Παράλληλα παρακολούθησε την Σχολή Προπονητών Γ’ κατηγορίας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, όπου ολοκλήρωσε με επιτυχία. Αυτή τη στιγμή εκπονεί την διδακτορική της διατριβή στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών σε συνεργασία με το τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ.

Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τα παιδιά, είναι κριτής συγχρονισμένης κολύμβησης και δίνει τον καλύτερό της εαυτό σε ό,τι και να κάνει. Ονειρεύεται ένα κόσμο χωρίς ανισότητες και υπερασπίζεται αυτή την πεποίθηση με κάθε της πράξη. Κάθε μέρα ξεκινάει με ένα χαμόγελο γιατί πιστεύει ότι η θετική ενέργεια είναι μεταδοτική και δυνατή να αλλάξει την καθημερινότητά μας. 


Η Υακίνθη Μπατσή είναι Χημικός με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης «Ιατρική Χημεία» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πραγματοποιεί το διδακτορικό της στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στον τομέα της φαρμακευτικής χημείας.

Συνδυάζοντας την ερευνητική σκέψη με τη δημιουργική της πλευρά προσπαθεί να προσδώσει μια πιο καλλιτεχνική διάθεση στην επικοινωνία της επιστήμης. Για το BeConscious επιμελείται τα άρθρα και είναι υπεύθυνη της στήλης «Μας ρωτήσατε». Επιπλέον, συμμετέχει στη δημιουργία περιεχομένου και τη διαχείριση των social media, στη δημιουργία infographics και ανάλογου ψηφιακού υλικού.


Η Παναγιώτα γεννήθηκε στην Αθήνα και δηλώνει βιολόγος, δόκτωρ, ερευνήτρια, καθηγήτρια, περήφανη μάνα και πάνω απ’ όλα γυναίκα. Στερείται την πόλη της τα τελευταία χρόνια για να μεταδίδει τη γνώση στο Πανεπιστήμιο Πατρών και να ερευνά οτιδήποτε ζωντανό.

Της αρέσει η επίλυση προβλημάτων πάσης φύσης και όταν δεν είναι διαθέσιμα, τα δημιουργεί. Βαριέται να ασχολείται μόνο με ένα αντικείμενο και έχει εμμονή με την οργάνωση και την προνοητικότητα. Οι φίλοι την φωνάζουν ήρεμη δύναμη και θέλει να ελπίζει ότι οι σιωπηλοί άνθρωποι έχουν τα πιο δυνατά μυαλά.


Γίνε αρθρογράφος

Θέλεις να γίνεις κι εσύ ένας από τους αρθρογράφους του BeConscious; Θέλεις να μοιραστείς επιστημονικές γνώσεις με ένα κοινό που ενδιαφέρεται για απαντήσεις; Κάντε κλικ στο παρακάτω κουμπί και στείλε μας τώρα μήνυμα, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα:

Στείλτε μας μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να μας στείλετε το μήνυμά σας.

Joomla Forms makes it right. Balbooa.com