Αλεξάνδρα Νέστωρα

Αλεξάνδρα Νέστωρα

Η Αλεξάνδρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Είναι φοιτήτρια του Βιολογικού στα Γιάννενα (τώρα όπου να ‘ναι τελειώνει την πτυχιακή της στη Νανοβιοτεχνολογία). Αγαπάει τη βιολογία γιατί τη βοηθά να κατανοήσει καλύτερα τον κόσμο. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τον εθελοντισμό, τα επιτραπέζια και της αρέσει να παρακολουθεί standup comedy. Λατρεύει τα ταξίδια και το καλό φαγητό, ειδικά όταν μπορεί να συνδυάσει και τα δύο!

Πώς μπορεί ένα ζώο να προστατευτεί από τους θηρευτές του; Πάμε να γνωρίσουμε τους μεγαλύτερους «απατεώνες» του ζωικού βασιλείου και τους τρόπους που καταφέρνουν να επιβιώσουν.

Οι αράχνες που πηδούν (jumping spiders) είναι μία τεράστια οικογένεια αραχνών που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ δημοφιλή κατοικίδια. Έχουν κερδίσει δίκαια το όνομά τους, γιατί μπορούν όντως να πηδούν. Μάλιστα θα έκαναν ακόμα και τους Ολυμπιονίκες να ντρέπονται! Εκτελούν εντυπωσιακά άλματα.

Τα μυρμήγκια είναι μοναδικοί οργανισμοί που έχουν αναπτύξει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες στρατηγικές για να επιβιώσουν και να κατακτήσουν κάθε γωνιά του πλανήτη! Αν θέλεις να μάθεις μερικές από αυτές μπορείς να δεις το άρθρο «Οι ιστορίες μίας μυρμηγκοφωλιάς».

Τα μυρμήγκια είναι οργανισμοί που συχνά περνάνε απαρατήρητοι. Είναι όμως πολύ παλιοί κάτοικοι αυτού του πλανήτη και μέχρι σήμερα τα έχουν καταφέρει μια χαρά! 

Ας ρίξουμε, λοιπόν, μία ματιά στο εσωτερικό μια μυρμηγκοφωλιάς! 

-Τι κοινό έχει μια πόλη με 7 γέφυρες, ο Euler και ένας περίεργος δήμαρχος;

-Τη θεωρεία των γραφημάτων!

Ήρθαν τα Χριστούγεννα και ο αέρας μυρίζει μελομακάρονα και ζεστή σοκολάτα! Στολισμένα δέντρα, φωτάκια και Άη-Βασίληδες με δώρα (χοχοχο). Σίγουρα όλοι σκεφτόμαστε τι δώρα θα ανταλλάξουμε φέτος.

Αυτές τις γιορτές κάνε κι εσύ ένα δώρο ζωής σε κάποιον που σε έχει ανάγκη. Χάρισε δέκα λεπτά από το χρόνο σου και γίνε αιμοδότης/τρια.

Καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα (Summer mood still on!). Τι πιο συνηθισμένο από μια παραλία γεμάτη λουόμενους, παιδιά να φτιάχνουν κάστρα στην άμμο και κρύα ροφήματα να μας δροσίζουν όσο εμείς χαλαρώνουμε στην ακτή. Εκτός όμως από εμάς θέλουν και άλλοι να απολαύσουν αυτή τη μέρα και να λιαστούν στις ακτές. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο το να βλέπουμε φώκιες σε σχετικά ρηχά νερά ή ακόμα και στην ακτή σε διάφορες μεσογειακές παραλίες. Διεκδικούν κι εκείνες μία θέση στο ήλιο… Πόσα ξέρουμε όμως γι’ αυτούς τους κατοίκους της Μεσογείου;