Εσύ φλερτάρεις καλύτερα από ένα περιστέρι;

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023, 02:02
Εσύ φλερτάρεις καλύτερα από ένα περιστέρι; Εσύ φλερτάρεις καλύτερα από ένα περιστέρι;

Ήρθε η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και δεν θέλω να σε αγχώσω αλλά... Σε τι κατάσταση βρίσκεται η ερωτική σου ζωή; Είσαι καλός/ή στο φλερτ; Μήπως είσαι single και το φλερτ σου δεν φαίνεται να αποδίδει; Ή μήπως είσαι σε μακροχρόνια σχέση και έχεις ξεχάσει να φλερτάρεις; Σε όποια φάση και αν βρίσκεσαι σου έχω τη λύση. Εδώ θα βρεις έναν οδηγό φλερτ βασισμένο στις τακτικές αναπαραγωγής των περιστεριών ώστε να εξασκηθείς και να είσαι έτοιμος/η!

Γιατί ένα περιστέρι είναι καλύτερο από σένα στο φλερτ;

Έχουμε ήδη μιλήσει για τα χαρακτηριστικά των περιστεριών σε προηγούμενο άρθρο εδώ. Ας θυμηθούμε τα βασικά. Το περιστέρι (Columba livia) είναι πτηνό της οικογένειας των Περιστερίδων (Columbidae). Είναι ενδημικό της Ευρώπης και είναι καλά προσαρμοσμένοστη ζωή της πόλης σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με την κατάσταση διατήρησης της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας της Φύσης (IUCN) ανήκει στην τάξη της ελάχιστης ανησυχίας. Αναρωτιέσαι γιατί δεν ανησυχεί κανείς για τη διατήρησή του; Σίγουρα γνωρίζει πώς να αναπαράγεται επιτυχώς και ένας από τους λόγους είναι ότι φλερτάρει με μεγάλη επιτυχία. Ακόμη, το περιστέρι θεωρείται το σύμβολο της αγάπης. Στην αρχαία ελληνική μυθολογία είχε συσχετιστεί με την Αφροδίτη, θεά του έρωτα ενώ οι αρχαίοι Φοίνικες το είχαν συνδέσει με την Αστάρτη, θεά του έρωτα και της γονιμότητας. Επομένως, φλερτάρει σίγουρα καλύτερα από σένα, και μπορεί να σε διδάξει!

Μάθημα 1ο: Προσπάθησε να εντυπωσιάσεις

Όπως συμβαίνει στα περισσότερα πτηνά, οι τεχνικές αναπαραγωγής στα περιστέρια είναι ιδιαίτερα πολύπλοκες, αλλά ταυτόχρονα αρκετά εντυπωσιακές. Η τεχνική σύζευξης ξεκινάει με πρωτοβουλία από τα αρσενικά άτομα. Στο πρώτο στάδιο, το αρσενικό ψάχνει να εντοπίσει το κατάλληλο σημείο για να κατασκευάσει τη φωλιά και στη συνέχεια ξεκινά να συλλέγει τα απαραίτητα υλικά. Όταν η φωλιά είναι έτοιμη, αρχίζει να προσελκύει τα θηλυκά. Μόλις πλησιάσει ένα θηλυκό, τότε ξεκινούν οι προσπάθειες από το αρσενικό για να το εντυπωσιάσει. Οι τεχνικές προσέλκυσης περιλαμβάνουν ηχητικό κάλεσμα, επίδειξη του φτερώματος, καθώς και περιποίηση του φτερώματος και από τα δύο  φύλα, κατά την οποία απομακρύνουν τη σκόνη και τα παράσιτα. Ταυτόχρονα, το θηλυκό παρατηρεί και αξιολογεί τις προσπάθειες του αρσενικού.

Μήπως αναρωτιέσαι ήδη πως θα αξιοποιήσεις τις παραπάνω τεχνικές για να γίνεις καλύτερος/η στο φλερτ; Αρχικά σου έχω καλά νέα. Σε αντίθεση με τα περιστέρια, εσύ μπορείς να υιοθετήσεις αυτές τις τεχνικές φλερτ ανεξάρτητα από το φύλο σου. Ας υποθέσουμε ότι έχεις βγει σε ένα μπαρ για να φλερτάρεις. Μπορείς λοιπόν να προσελκύσεις τα άτομα που σε ενδιαφέρουν είτε επιδεικνύοντας την εμφάνιση και το στυλ σου, είτε αξιοποιώντας το μοναδικό φωνητικό σου ταλέντο σε μια βραδιά καραόκε. Μπορείς ακόμη να παρουσιάσεις τις χορευτικές σου ικανότητες. Αν ωστόσο δεν λειτουργήσει κάτι από τα παραπάνω, μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις ένα dating app.

Το BeConscious.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν απόρριψη που μπορεί να υποστείτε λόγω αποτυχημένου φλερτ μετά από χρήση αυτού του οδηγού!

Μάθημα 2ο: Φίλα με συναίνεση

Στον κόσμο των περιστεριών, το θηλυκό αξιολογεί το σύνολο των προσπαθειών του αρσενικού να εντυπωσιάσει. Αν το αρσενικό σταθεί τυχερό, τότε παίρνει την άδεια από το θηλυκό ώστε να έρθει πιο κοντά. Συγκεκριμένα, το θηλυκό δείχνει μια φιλική και δεκτική συμπεριφορά και προσκαλεί το αρσενικό να πλησιάσει. Αν το αρσενικό καταφέρει να έρθει δίπλα στο θηλυκό, τότε αρχίζει να το ‘’τσιμπολογάει’’ με απώτερο σκοπό την αναπαραγωγή και τη δημιουργία απογόνων. Αυτή η κίνηση του ραμφίσματος μεταξύ των περιστεριών μοιάζει με φιλί και έχει γίνει γνωστή ως το φιλί των περιστεριών (The Pigeon Kiss). Το δεύτερο μάθημα λοιπόν που έχει να μας προσφέρει το περιστέρι, είναι η υπομονή και η συναίνεση. Το φλερτ σας θα αξιολογηθεί από το άτομο που σας ενδιαφέρει. Δώστε του χρόνο λοιπόν και περιμένετε να λάβετε επιβεβαίωση πριν προχωρήσετε στα τσιμπολογήματα.

περιστέρι2

Μάθημα 3ο: Να είσαι ρομαντικός/η

Το περιστέρι εκτός από σύμβολο της ειρήνης, είναι και σύμβολο της αγάπης και της αφοσίωσης. Αυτό είναι φανερό και μέσω χαρακτηρισμών που χρησιμοποιούμε όπως πιτσούνια ή πιτσουνάκια. Πιτσούνια ονομάζονται τα μικρά περιστέρια. Εμείς χρησιμοποιούμε αυτόν τον χαρακτηρισμό για τα ζευγαράκια, καθώς οι άνθρωποι, όπως και τα περιστέρια, φέρονται τρυφερά στο σύντροφό τους. Σύμφωνα με μελέτες, το 90% των ειδών των πτηνών είναι μονογαμικά, συμπεριλαμβανομένων των περιστεριών. Συγκεκριμένα, η μονογαμία στα περιστέρια δεν ακολουθεί ένα εξιδανικευμένο μοτίβο, αλλά περιλαμβάνει φαινόμενα απιστίας και διαδοχής συντρόφων. Ωστόσο, η μονογαμία είναι η βασική γραμμή αναπαραγωγής που ακολουθεί το περιστέρι, καθώς συχνά ζευγαρώνει για μια ζωή και αποτελεί ένα από τα πιο πιστά πτηνά. Κάποια από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της μονογαμίας στα περιστέρια είναι ο διαμοιρασμός της τροφής, η ανταλλαγή πληροφοριών και η συμμετοχή στην ανατροφή απογόνων. Οι παραπάνω τακτικές φανερώνουν την αμοιβαία συνεισφορά των περιστεριών στις μονογαμικές τους σχέσεις, με αποτέλεσμα να ενισχύεται η εικόνα τους ως σύμβολα της αφοσίωσης και της αγάπης.

Αν θέλεις λοιπόν να εξελιχθείς και εσύ σε κάποιο σύμβολο αγάπης και αφοσίωσης ή αν απλά θέλεις να πιτσουνιάσεις, τότε να είσαι τρυφερός/ή και να συνεισφέρεις σε μια νέα γνωριμία με τον δικό σου τρόπο. Για παράδειγμα, μπορείς να ξεκινήσεις μια ενδιαφέρουσα συζήτηση ή να κεράσεις στο πρώτο ραντεβού. Σε κάθε περίπτωση, να θυμάσαι ότι τα μαθήματα φλερτ από ένα περιστέρι μπορούν να σε βοηθήσουν να φλερτάρεις με επιτυχία την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και όχι μόνο. Και αν χρειαστείς κάποια άλλη ερωτική συμβουλή ή να συζητήσεις για τα ερωτικά σου να θυμάσαι… Τα περιστέρια είναι παντού!

περιστέρι3

 

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

(3 ψήφοι)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: