Δήμητρα Γιαλαμά

Δήμητρα Γιαλαμά

Η Δήμητρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο ΕΜΠ, όμως πιστεύοντας στη διεπιστημονικότητα στράφηκε σε θέματα βιολογικού ενδιαφέροντος. Ως ανήσυχο πνεύμα έχει σπουδάσει και εργαστεί σε διάφορες χώρες. Η πορεία έχει ως εξής: Κροατία, Ρωσία, Αγγλία, Σουηδία, πίσω στην Ελλάδα για διδακτορικό στο ΕΙΕ και δουλειά στη βιομηχανία. Μετά ξανά στην Αγγλία για μεταδιδακτορική έρευνα στο Ιmperial College London. 

Στον ελεύθερό της χρόνο της αρέσει να κάνει βόλτες, να βλέπει φίλους, νέους και παλιούς, νέα μερη και να πλουτίζει με καινούργιες εμπειρίες. Έτσι νιώθει ότι ξεγελάει το χρόνο και παραμένει δημιουργική! 

Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 10:55

Συζητώντας για τον καρκίνο του μαστού

Το σύνδρομο καρκίνου του μαστού σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου για τις γυναίκες. Οι περισσότεροι γνωρίζουμε από το περιβάλλον μας τέτοιες περιπτώσεις. Φυσικά, ευρέως γνωστό έκανε το θέμα και η Angelina Jolie, η οποία μετά από κατάλληλο γενετικό τεστ βρέθηκε ότι είχε κληρονομήσει ένα μεταλλαγμένο γονίδιο BRCA1, το οποίο σχετίζεται με υψηλό ρίσκο εμφάνισης καρκίνου του μαστού και ωοθηκών. Αυτή η γνώση της έδωσε τη δυνατότητα να πάρει προληπτικά μέτρα για την υγεία της, αφαιρώντας προληπτικά τους μαστούς της.