Γιατί οι κότες όταν τους κόψεις το κεφάλι τρέχουν μερικά μέτρα πριν πεθάνουν;

Γιατί οι κότες όταν τους κόψεις το κεφάλι τρέχουν μερικά μέτρα πριν πεθάνουν; Γιατί οι κότες όταν τους κόψεις το κεφάλι τρέχουν μερικά μέτρα πριν πεθάνουν; Pixabay.com

Ο εγκέφαλος δεν ελέγχει όλες τις κινήσεις του σώματος. Ορισμένες κινήσεις ελέγχονται σε μεγάλο βαθμό από νευρωνικά δίκτυα, δηλαδή κυκλώματα διασυνδεδεμένων νευρώνων (νευρώνας ή νευρικό κύτταρο είναι το κύτταρο που αποτελεί δομικό μέρος και λειτουργική μονάδα του νευρικού συστήματος). 

Στις κότες υπάρχει ένα νευρωνικό δίκτυο στο νωτιαίο μυελό το οποίο είναι προ-προγραμματισμένο να κατευθύνει τους μυς σε διάφορα συχνά χρησιμοποιούμενα μοτίβα κινήσεων, όπως για παράδειγμα το τρέξιμο. Έτσι ένα κοτόπουλο του οποίου έχει κοπεί το κεφάλι μπορεί να συνεχίσει να τρέχει μέχρι τελικά να καταλήξει από αιμορραγία. Παρά την εκτεταμένη αναζήτηση για το πώς λειτουργεί το σώμα, ο εγκέφαλος και το νευρικό σύστημα, οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην έχουν μια σαφή εικόνα του τρόπου με τον οποίο τα νευρικά κύτταρα επικοινωνούν για να εκτελέσουν ορισμένες κινήσεις.

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!

    Πηγές

    http://sciencenordic.com/why-do-headless-chickens-run

    https://modernfarmer.com/2014/08/heres-chicken-can-live-without-head/

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: