Ευτυχία Μπατσή

Ευτυχία Μπατσή

H Eυτυχία Μπατσή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άρτα. Στα 18 τα μάζεψε και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στο τμήμα Εργοθεραπέιας. Πλέον είναι μία περήφανη εργοθεραπεύτρια με ανησυχίες και πολύ αγάπη για τη δουλειά της. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως παιδιατρική εργοθεραπεύτρια. Είναι κάτοχος πτυχίου παιδαγωγικής κατάρτισης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Λατρεύει τα ταξίδια και τη φωτογραφία και θα ήθελε να γύρισει όλον τον κόσμο και τους πολιτισμούς του.

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 10:01

Προσβασιμότητα στην καθημερινότητα

Ας φανταστούμε ότι η καθημερινή μας μετακίνηση πραγματοποιείται με αμαξίδιο. Με αυτόν τον τρόπο πρέπει να μετακινηθούμε και να φτάσουμε στο πλησιέστερο σούπερ μάρκετ για την αγορά των βασικών ειδών.

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 11:34

Γνωριμία με το Σύνδρομο Αsperger

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται σχετικά με το σύνδρομο Αsperger. Tι είναι; Διαφέρει από τον αυτισμό; Ποια είναι τα συνήθη χαρακτηριστικά του; 

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 11:25

Λίγα λόγια για τον αυτισμό...

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται όλο και περισσότερες αναφορές, συζητήσεις, επιστημονικές ημερίδες κτλ σχετικά με το θέμα του αυτισμού. Το συγκεκριμένο θέμα όμως δεν αφορά μόνο την επιστημονική κοινότητα αλλά και γενικότερα την κοινωνία. Εδώ θα ρωτήσει κάποιος: «Υπήρχε πάντα ο αυτισμός;» Η απάντηση είναι ναι. Παλαιότερα υπήρχε η πεποίθηση ότι η συχνότητα εμφάνισης του αυτισμού ήταν χαμηλή, κυμαινόμενη από 4 έως 6 περιπτώσεις ανά 10.000 παιδιά.