Τι είναι το ιατρικό τατουάζ αποκατάστασης θηλής;

Τι είναι το ιατρικό τατουάζ αποκατάστασης θηλής; Τι είναι το ιατρικό τατουάζ αποκατάστασης θηλής;

Το ιατρικό τατουάζ έχει σκοπό την αισθητική αποκατάσταση του δέρματος και της εικόνας του σώματος μετά από εγκαύματα, νεοπλασματικές ασθένειες ή χειρουργικές επεμβάσεις όπως για παράδειγμα μαστεκτομή ή μείωση του στήθους.

Οι γυναίκες που ενδιαφέρονται για την αποκατάσταση του μαστού έχουν συνήθως 3 επιλογές: εξωτερική πρόσθεση, ανοικοδόμηση με χρήση εμφυτευμάτων ή αυτόλογη ανοικοδόμηση μέσω μεταφοράς ιστού από άλλη περιοχή του σώματός τους. Η  επιλογή ποικίλλει και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την έκταση της νόσου της ασθενούς, τους στόχους ανοικοδόμησης και την ποιότητα του ιστού που διατίθεται για ανασυγκρότηση. Αφού η θηλή ξαναχτιστεί χειρουργικά, μπορεί με την τεχνική του τατουάζ να προστεθεί χρώμα και να δημιουργηθεί η θηλαία άλω (το έγχρωμο δέρμα γύρω από τη θηλή). Οι περισσότεροι ιατροί αισθητικοί χρησιμοποιούν την τεχνική της δερμοαπόξεσης, η οποία χρησιμοποιεί ένα δονούμενο probe υψηλής συχνότητας για να ωθήσει τη χρωστική στο δέρμα. Για να επιτευχθεί πλήρης χρώση ενδέχεται να χρειαστούν πολλές συνεδρίες και τα τατουάζ αυτού του είδους τείνουν να εξασθενίζουν με την πάροδο του χρόνου.

Το τατουάζ μόνο του είναι μερικές φορές η μόνη επιλογή για την ανοικοδόμηση της θηλής και της γύρω περιοχής σε ασθενείς που μπορεί να έχουν υποστεί βλάβη ιστού λόγω ακτινοθεραπείας ή απλά θέλουν να αποφύγουν μια πρόσθετη χειρουργική επέμβαση. Συνήθως, το τατουάζ θηλής-θηλαίας άλω εκτελείται σε κάποιο ιατρείο. Ωστόσο, οι πλαστικοί χειρουργοί αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο ότι οι επαγγελματίες καλλιτέχνες τατουάζ μπορούν να επιτύχουν ανώτερα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας εξελιγμένες τεχνικές.

Τα πιο ρεαλιστικά αποτελέσματα επιτυγχάνονται με τρισδιάστατα τατουάζ θηλών, τα οποία πραγματοποιούνται όπως τα συνηθισμένα τατουάζ που χρησιμοποιούν ταλαντωμένες βελόνες επικαλυμμένες με χρωστική ουσία. Αυτή η προσέγγιση δημιουργεί ουσιαστικά την «εικόνα» μιας θηλής και δεν έχει φυσική διάσταση, αλλά μπορεί να φαίνεται αρκετά ρεαλιστική. Τα τρισδιάστατα τατουάζ είναι μόνιμα και συνήθως δεν εξασθενούν. Η τεχνική αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία «νέων θηλών» αλλά και για τη διόρθωση χρώματος προηγούμενων τατουάζ θηλών που έχουν ξεθωριάσει ή έχουν ανεπιθύμητα χρώματα καθώς το παραδοσιακό τατουάζ θηλών που αναφέρθηκε παραπάνω δε διαθέτει τόσο ευρεία χρωματική παλέτα.

Τα τατουάζ θηλών μετά από μαστεκτομή δίνουν στους επιζώντες του καρκίνου του μαστού τη δυνατότητα να έχουν μια θηλή που δείχνει ρεαλιστική, χωρίς να χρειάζεται να υποβληθούν σε άλλη χειρουργική επέμβαση και παίζουν σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία. Μάλιστα μερικές γυναίκες αποφασίζουν να «χτυπήσουν» ένα αστέρι, μια καρδιά ή μια άλλη σημαντική για αυτές εικόνα αντί για μια θηλή δίνοντας μια διαφορετική πινελιά στον αγώνα που κέρδισαν.

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: