Σωκράτης Διβόλης

Σωκράτης Διβόλης

Ο Σωκράτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ είναι απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος «Διαχείρισης Ενέργειας και Περιβάλλοντος» του Πανεπιστημίου Πειραιά. Σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός αλλά και ως ερευνητής σε Ενεργειακά προγράμματα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Το μικρόβιο της επιστήμης μπήκε όταν άρχισε να ασχολείται συστηματικά με τη Φυσική και έχει σκοπό να το μεταδώσει όσο μπορεί και στους γύρω του. Πέρα όμως από την επιστήμη, δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή χωρίς τους φίλους του και τη συντροφιά της μουσικής, αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινότητας του.  

Δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που γεγονότα όπως η τωρινή πανδημία, «γεννούν» θεωρίες συνομωσίας γύρω από την ύπαρξή τους. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που λατρεύουν τέτοιου είδους θεωρίες και ανακαλύπτουν πίσω από πρωτόγνωρες καταστάσεις ότι κρύβεται πάντα κάτι παράξενο και μοχθηρό. Η κατάσταση που βιώνει ο πλανήτης τους τελευταίους μήνες, έχει «στρώσει» το κατάλληλο έδαφος σε συνωμοσιολόγους να αναπτύξουν τις θεωρίες τους, οι οποίες έχουν προσελκύσει αρκετά μεγάλο κοινό.