Ντόρα Καλλιπολίτου

Ντόρα Καλλιπολίτου

Η Ντόρα Καλλιπολίτου μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε Μάρκετινγκ και Επικοινωνία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και αφού δούλεψε λίγο στην Ελλάδα αποφάσισε να δει τι γίνεται στην Ολλανδία, ξεκινώντας με ένα μεταπτυχιακό στο Rotterdam School of Management πάνω στη Διοίκηση της Καινοτομίας με ειδίκευση στην βιώσιμη Καινοτομία.

Από τότε πέρασαν κάποια χρόνια, έμεινε σε διάφορες πόλεις, άλλαξε πολλά σπίτια, αλλά όχι τόσα πολλά ποδήλατα (πήγε καλά αυτό), εργάστηκε σε διάφορους τομείς, ταξίδεψε σε (ποτέ δεν είναι) αρκετά μέρη και συναναστράφηκε με πολλούς ανθρώπους για να έρθει να συνειδητοποιήσει ότι ένα πάθος που είχε από μικρή δεν έχει εκδηλωθεί όπως θα 'πρεπε και τι περιμένει;

Τα τελευταία 3 χρόνια πειραματίζεται επιτέλους συστηματικά με τους τρόπους που εταιρίες, οργανισμοί και ιδιώτες μπορούν να ευημερεύουν χρησιμοποιώντας τους πόρους του πλανήτη μας χωρίς να τον καταστρέφουν.

Η κυκλική οικονομία είναι μια από τις αγαπημένες της και πιο πολλά υποσχόμενες προσεγγίσεις και πλέον εξειδικεύεται στη διάδοσή της και στην ανάπτυξη επιχειρηματικών μοντέλων και ψηφιακών εργαλείων για την υλοποίησή της.

Πόσο βιώσιμη είναι η δουλειά του Άγιου Βασίλη; Ακολουθεί άραγε τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας στο σχεδιασμό των δώρων, στο πακετάρισμα και στη διανομή τους; Βγάζουν νόημα αυτές οι ερωτήσεις ή μήπως η αρθρογράφος τρελάθηκε;

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 17:54

Κυκλική Οικονομία: Άλλο ένα buzz word;

Η κυκλική οικονομία είναι μια έννοια που μπορεί το τελευταίο διάστημα ακούγεται περισσότερο, ωστόσο δεν είναι και τόσο καινούρια. Ενδεικτικό είναι ότι από το 2017 ακόμα υπήρχαν ήδη τουλάχιστον 114 ορισμοί, υποδεικνύοντας και μια μικρή σύγχυση για το θέμα.