Εγώ #ΕίμαιΧάπι. Εσύ;

Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021, 11:06
Εγώ #ΕίμαιΧάπι. Εσύ; Εγώ #ΕίμαιΧάπι. Εσύ;

Σε έναν κόσμο, όπου έχει αλλάξει ραγδαία πλέον, το πώς αντιμετωπίζουμε την υγεία μας και προσέχουμε τον εαυτό μας, ο Θεμιστοκλής Τσίτσος, Φαρμακοποιός, μέσα από τη δική του ιστοσελίδα, με βίντεο και ομιλίες, βρίσκεται εδώ, ώστε να λύνει με τον πιο άμεσο και κατανοητό τρόπο τις απορίες μας. Ας τον ακούσουμε.

Είσαι Χάπι»; Αν ναι, τι σε κάνει χάπι;

«Το Χάπι δεν είναι κάτι στατικό! Είναι κάτι, το οποίο το δημιουργείς κάθε μέρα απ' την αρχή και, σε πολύ μεγάλο βαθμό, είναι θέμα ατομικών επιλογών. Όπως, άλλωστε, είναι και η υγεία μας. Για εμένα #ΕίμαιΧάπι σημαίνει είμαι αισιόδοξος αντιμετωπίζω με αισιοδοξία τη ζωή και ό,τι μου συμβαίνει. Προφανώς δεν είμαι πάντα στα καλύτερά μου ούτε είμαι χαζοχαρούμενος ( :P ), ωστόσο και τις πιο απαιτητικές ημέρες ψάχνω τρόπους να παραμένω Χάπι. Το να εξελίσσομαι με κάνει Χάπι, το να τρέχω νωρίς το πρωί με κάνει Χάπι, το να ποτίσω τη γλάστρα μου με κάνει Χάπι, το να πω καλημέρα σε έναν άγνωστο με κάνει Χάπι, το να κλείσω τα δεδομένα στο κινητό μου για λίγες ώρες με κάνει Χάπι, το να περάσω μια ολόκληρη μέρα με τους αγαπημένους μου ανθρώπους με κάνει Σούπερ Χάπι. Όλοι μας λίγο πολύ ξέρουμε τι είναι αυτό που μας κάνει Χάπι. Απλά συχνά το υποτιμάμε ή το αναβάλλουμε. Επίσης, το #ΕίμαιΧάπι ΕΣΥ; δεν είναι απλά μια δήλωση. Είναι παρακίνηση, σε ρωτάω χαμογελώντας. γιατί, ξέρεις κάτι, αν εσύ χαμογελάς, το μεταδίδεις και ύστερα θα είναι και ο διπλανός σου Χάπι. Αυτή η αλληλεπίδραση υπόσχεται μια ρομαντική οπτική και ένα λίγο πιο αισιόδοξο κόσμο, κάτι για το οποίο θα προσπαθώ καθημερινά με όλο μου το είναι».

Πες μας λίγα λόγια για σένα. Γιατί επέλεξες να σπουδάσεις Φαρμακευτική;

«Είμαι 1,75cm, έχω τριχόπτωση, δεν τρώω μανιτάρια και αγαπώ οτιδήποτε είναι δημιουργικό. Ξύλινες κατασκευές, ζωγραφική, παραμύθια είναι μερικές από τις αγαπημένες μου καλλιτεχνικές δραστηριότητες αυτόν τον καιρό. Ίσως το χρωστάω στον παππού μου, με τον οποίο παίζαμε μαζί στα δέκα μου και κάναμε ανταφλοσύνες, όπως έλεγε. Δεν είναι πια κοντά μας, πάντα θα τον λατρεύω. Στο σχολείο ήμουν ανέκαθεν καλός μαθητής και μου άρεσε. Δεν αντιμετώπισα κανένα δίλημμα ως προς την κατεύθυνση που θα ακολουθήσω επαγγελματικά και σπούδασα "αυθόρμητα" Φαρμακευτική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ίσως γιατί μεγάλωσα μέσα στο φαρμακείο της μητέρας μου, όπου και εργάζομαι τα τελευταία 10 χρόνια και, πλέον, έχω αναλάβει την πλήρη διαχείριση. Μου αρέσει ο χώρος εργασίας μου, μου αρέσει να νιώθω ότι προσφέρω ανακούφιση σε κάποιον που το έχει ανάγκη. Έτσι, το κάθε σήμερα με ενθαρρύνει να συνεχίσω με περισσότερο ζήλο για κάθε αύριο. Και το ίδιο πιστεύω ακράδαντα ότι μπορεί να ανακαλύψει καθένας μας στο δικό του τομέα απασχόλησης, αρκεί να το αναζητήσει».

Tsitsos2

Πώς γεννήθηκε η ιδέα του «Είμαι Χάπι», της σειράς βίντεο με χρήσιμες συμβουλές;

«Γενάρης του 2020 (προ Covid-19), τρώγομαι με τα ρούχα μου και αναζητώ κάτι καινούργιο. Όταν θες να κάνεις κάτι καινούργιο και δεν ξέρεις τι, ρωτάς, ψάχνεις, μαθαίνεις. Έτσι κι εγώ ρώτησα, έψαξα και βρήκα τη Στέφη Βασιλοπούλου. Με τη Στέφη συνεργαζόμαστε έκτοτε και συναποφασίζουμε για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουμε στα μεγάλα και σημαντικά Projects. Η Στέφη είναι Marketing Stategist και αξίζει κανείς να την ακολουθήσει στα social media, δημιουργεί αξιόλογο περιεχόμενο και σίγουρα μπορεί να σε εμπνεύσει. Κι εγώ από 'κει εμπνεύστηκα ( :P ). Γνωρίζοντας ότι το βίντεο είναι ο πιο άμεσος τρόπος προβολής, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε περιεχόμενο ενημερωτικό, το οποίο έχει ως στόχο να εκπαιδεύει τον κόσμο γύρω από έννοιες γνωστές ή λιγότερο γνωστές σχετικά με τα φάρμακα, τα συμπληρώματα διατροφής και, γενικά, τα προϊόντα υγείας και αυτοφροντίδας. Μέσα από το #ΕίμαιΧάπι θέλω να καταρρίψω την έννοια του φόβου απέναντι στα φάρμακα. Θέλω ο κόσμος να ξέρει γιατί τα παίρνει, τι κάνουν και τι χρειάζεται και τέλος θέλω να τον ενθαρρύνω να φροντίζει τον εαυτό του και να χαμογελά περισσότερο. Εγώ χαμογελώ περισσότερο όταν λαμβάνω θετικά σχόλια για το ευχάριστο vibe και το χιούμορ των video :)».

Πες μας λίγα λόγια για την πρωτοβουλία των 10’ δωρεάν συνομιλίας με το Θεμιστοκλή. Πώς ξεκίνησε η ιδέα και πόσοι, έως τώρα, έχουν βρει λύση μέσω αυτής;

«Καθημερινά επιβεβαιώνομαι, δυστυχώς, ότι υπάρχει αρκετή άγνοια ή παραπληροφόρηση για αρκετά καθημερινά θέματα, τα οποία μας απασχολούν, αναφορικά με την υγεία μας. Από την άλλη δε γίνεται κανείς να τα ξέρει όλα, είναι πολύ λογικό. Δεχόμενος, λοιπόν, δεκάδες προσωπικά μηνύματα καθημερινά στα social media αλλά και σχόλια στο YouTube για πιο εξατομικευμένες συμβουλές υγείας, άρχισα να σκέφτομαι ότι καλούμαι να κάνω κάτι γι' αυτό. Σε καμία περίπτωση δε θεωρώ σωστό να πρότεινα κάτι μέσα από μια άψυχη απάντηση σε ένα μήνυμα, καθότι μια τέτοια αντιμετώπιση είναι τουλάχιστον πρόχειρη, αν όχι αντιεπαγγελματική. Έτσι, λοιπόν, αποφάσισα να αφιερώνω συγκεκριμένο χρόνο μέσα στην εβδομάδα για να ακούω εκείνον και εκείνη, που αποζητά κάποια παραπάνω πληροφορία, μέσα από ένα 10λεπτο προκαθορισμένο ραντεβού. Είναι αρκετά απαιτητικό δε σου κρύβω και μια διαδικασία από την οποία μαθαίνω συνεχώς νέα πράγματα. Βρίσκω σίγουρα τιμητικό το γεγονός ότι κάποιος εμπιστεύεται το χρόνο του σε εμένα και, το λιγότερο που μπορώ να κάνω, είναι, αντίστοιχα, να τον προσφέρω πίσω απλόχερα. Από τον Ιούλιο του 2020 ως τώρα έχουν βρει λύσεις πάνω από 150 άτομα, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Στόχος μου στο μέλλον είναι να διατηρήσω αυτή τη δωρεάν υπηρεσία ως έχει».

Ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά, τα οποία καθιστούν ένα φαρμακοποιό «χάπι» και conscious;

«Υποκειμενικά δέξου τα: Αισιοδοξία, Ενσυναίσθηση και Κοινωνική ευαισθησία (όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά)».

Tsitsos3

Ποιες είναι οι πιο συχνές και ποιες οι πιο «ασυνήθιστες» ερωτήσεις που σου κάνουν οι πελάτες σου στο φαρμακείο;

_Πιο Συχνές_

-Έχω πονοκέφαλο, ποιο είναι το καλύτερο φάρμακο; Και το πιο γρήγορο.

-Υπάρχει ένα συμπλήρωμα για ενέργεια, άγχος, αϋπνία, αδυνάτισμα και συγκέντρωση; Να είναι μια κάψουλα τη μέρα σε μικρό μέγεθος και να είναι φτηνό.

-Γιατί 10,60€; ο άλλος το ‘χει 9€

_"Ασυνήθιστες"_

-Θα πονέσει η ένεση;

-Θα περάσει ο κος Κώστας κατά το μεσημέρι, να του δώσετε αυτή την τσάντα με τα μήλα, πειράζει;

-Θέλω να #ΕίμαιΧάπι κι εγώ, πώς γίνεται;

Τι σημαίνει για εσένα “conscious”;

«Ηθική, εξέλιξη, συνεργατικότητα. Όταν #ΕίμαιConscious, #ΕίμαιΧάπι ΕΣΥ;»

Θεμιστοκλή, σε ευχαριστούμε πολύ και συνεχίζουμε να ελπίζουμε σε έναν πιο Χάπι κόσμο!

Βρείτε το Θεμιστοκλή στην ιστοσελίδα του https://themistoklistsitsos.gr/ και στα social media σε Facebook:  https://bit.ly/ThemistoklisTsitsosFB, Instagram: https://bit.ly/ThemistoklisTsitsosIG και YouTube:  https://bit.ly/ThemistoklisTsits%CE%BFs

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

(4 ψήφοι)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: