Άγγελος Στέργιος

Άγγελος Στέργιος

Ο Άγγελος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Οι γονείς του ήθελαν να γίνει γιατρός, όμως εκείνος είχε άλλα σχέδια. Αποχωρίστηκε την πρωτεύουσα για σπουδές Βιολογίας στα Ιωάννινα. Έπειτα από τέσσερα χρόνια επέστρεψε για την εκπόνηση της διπλωματικής του εργασίας και εν συνεχεία έμεινε στην ίδια πόλη για μεταπτυχιακές σπουδές στην ανάπτυξη επιστημονικών επιχειρηματικών ιδεών.

Με αφετηρία την καινοτομία, εντυπωσιάζεται, σαν μικρό παιδί, με έξυπνες λύσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα. Θέτει στόχους, τους πετυχαίνει και χαίρεται μόνος του, όπως και με τα αστεία του. Είναι υποστηρικτής της δαρβινικής θεωρίας, εφαρμόζοντας την σε αρκετές πτυχές της ζωής του.

Ο υγιεινός τρόπος ζωής αποτελεί για τον Άγγελο μια καθημερινή πρόκληση. Είναι εδώ για να καταρρίψει μύθους σε θέματα διατροφής και επιστήμης και να αναδείξει την καινοτομία, δίνοντας, έτσι, μια νέα πνοή στη lifestyle ενημέρωση.

Σε έναν κόσμο, όπου έχει αλλάξει ραγδαία πλέον, το πώς αντιμετωπίζουμε την υγεία μας και προσέχουμε τον εαυτό μας, ο Θεμιστοκλής Τσίτσος, Φαρμακοποιός, μέσα από τη δική του ιστοσελίδα, με βίντεο και ομιλίες, βρίσκεται εδώ, ώστε να λύνει με τον πιο άμεσο και κατανοητό τρόπο τις απορίες μας. Ας τον ακούσουμε.

Άραγε, πόσες ιστορίες έχουμε μοιραστεί γύρω από ένα οικογενειακό τραπέζι; Ιστορίες, οι οποίες μας προκαλούν γέλιο, νοσταλγία και συγκίνηση, συνδυάζονται άριστα με καλή παρέα και πολύ φαγητό. Επειδή, λοιπόν, φαγητό χωρίς πιοτό δε γίνεται, σήμερα, θα μάθουμε για το ελληνικό ποιοτικό κρασί με τη βοήθεια του Δημήτρη Σπυριδάκου.

Είναι δεδομένο ότι μας έχουν λείψει τα ταξίδια και οι εκδρομές. Ωστόσο, σήμερα, θα ταξιδέψουμε σε 4 διαφορετικά σημεία του πλανήτη, ανακαλύπτοντας τα ελιξήρια μακροζωίας και νεότητας που καθιστούν τις κοινωνίες αυτές ξεχωριστές –χαρακτηρισμένες και ως blue zones*. Και όλα αυτά, σε μόλις 4 λεπτά, δηλαδή σε όσο χρόνο χρειάζεσαι για να διαβάσεις το παρακάτω άρθρο.

Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί, πώς ένας ηλικιωμένος βιώνει την πανδημία της Covid-19. Ξέρεις, όλα έχουν αλλάξει και γι’ αυτούς. Οι καθημερινές βόλτες στη γειτονιά έχουν περιοριστεί, οι συγκεντρώσεις στο καφενείο έπαψαν πια μέχρι νεοτέρας και τα εγγόνια τους δεν τα βλέπουν, όσο συχνά θα ήθελαν. Με το φόβο της πανδημίας να τους κατακλύζει, προσπαθούν να ακολουθήσουν ένα άλλο «αναγκαίο κακό», όπως συχνά το αποκαλούν, αυτό της μετάβαση στην ψηφιακή εποχή.

Σε μια εποχή που η κοινωνία δοκιμάζεται, ο πολιτισμός κλονίζεται, το πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο, «Καθετή», προσφέρει ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά για τον άνθρωπο, τη γνώση. Με εφαλτήριο την αγάπη για τον τόπο τους, «χτίζουν» το μέλλον αυτού. Συναντήσαμε (διαδικτυακά, όπως αρμόζει στις περιστάσεις) τη Φαίη Ορφανίδου, μια εκ των ιδρυτών της «Καθετή», και μιλήσαμε για τις δραστηριότητες του πολιτιστικού κέντρου, τον αντίκτυπο αυτών στην κοινωνία και πώς επηρεάστηκαν οι ενέργειες τους, λόγω της πανδημίας της COVID-19.

Η εκθετική αύξηση εξάπλωσης της νόσου COVID-19 συνεχίζεται αδιάκοπα στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Ατέρμονες οι συζητήσεις για τα μέτρα ασφάλειας και προφύλαξης που καλούμαστε να λάβουμε πρωτίστως σε ατομικό και έπειτα σε συλλογικό επίπεδο. Όλοι μας γνωρίζουμε, ή θέλω να πιστεύω ότι γνωρίζουμε, ποια μέτρα υγιεινής οφείλουμε να ακολουθούμε ώστε να εμποδίσουμε τη διασπορά του ιού. Πόσο, όμως, συμμορφωμένοι είμαστε με αυτές τις πρακτικές; Η Vitalacy -μια εταιρία που προάγει την υγιεινή του υγειονομικού προσωπικού και την ασφάλεια των ασθενών στα νοσοκομεία- βελτιώνει τη συμμόρφωση των χρηστών, μέσω της τεχνολογίας του αυτοματισμού.

Μωλωπισμένα μήλα, «λεκιασμένες» πιπεριές, καρπούζι με ακίνδυνα χαρακώματα στην επιφάνειά του και δύο καρότα, τα οποία αγαπιόντουσαν τόσο πολύ ώστε αναπτύχθηκαν μαζί και παρέμειναν για πάντα ενωμένα. Ίσως όλα αυτά σου φαίνονται περίεργα και επ’ ουδενί θα αγόραζες λαχανικά και φρούτα με «ιδιαίτερα χαρακτηριστικά». Το τίμημα της ασχήμιας, το οποίο φαίνεται να μας συνοδεύει και στις διατροφικές μας επιλογές, δεν εμπόδισε την εταιρεία Misfits Market να δραστηριοποιηθεί στην προμήθεια φρούτων και λαχανικών με «ατέλειες».

Τετάρτη βράδυ, ώρα 12.00 π.μ. Αναμμένο τσιγάρο και με «γοργό» βήμα, ελαφρώς λαχανιασμένος ανηφορίζεις τον πεζόδρομο της Ερμού. Σε λίγα λεπτά έχεις ήδη φτάσει στην πλατεία Συντάγματος, ενώ το τσιγάρο καίγεται αργά. «Τελευταία τζούρα», σκέφτεσαι και το σβήνεις, πολύ σχολαστικά. Πού όμως θα το πετάξεις;

Αναμφισβήτητα, οι φωτογραφίες ζωντανεύουν παλιές αναμνήσεις. Κάθε φωτογραφία και μια ιστορία. Μια ιστορία που θα θέλαμε να ξαναζήσουμε, μια αστεία ανάμνηση ή αλησμόνητη περιπέτεια. Όποια και αν είναι η ιστορία γύρω από στρογγυλά τραπέζια παρέα με φίλους οι αναμνήσεις «παίρνουν σάρκα και οστά».

Λίγες μέρες προτού ετοιμάσουμε βαλίτσες για τις καλοκαιρινές μας διακοπές, ας γνωρίζουμε την ομάδα του Ecotivity School, του πρώτου θερινού σχολείου για το περιβάλλον στην Ελλάδα.

Σελίδα 1 από 3