Κωνσταντίνα - Δανάη Καραγκιοζέλη

Κωνσταντίνα - Δανάη Καραγκιοζέλη

Η Κωνσταντίνα γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, σπούδασε Βιολογία στα Γιάννενα, ενώ αγαπά εξίσου τη Λέσβο και το Καρπενήσι, τα μέρη από όπου κατάγεται. Περίεργο κράμα όπως και η σχέση της με τη βιολογία, όπου πάντα την ενδιέφερε η σύνδεσή της με τη ψυχολογία και την κοινωνιολογία. Και έτσι επέλεξε να κάνει την πρακτική της στην Ολλανδία.

Πιστεύει ότι η βιολογία δεν περιορίζεται στα «μπουκαλάκια» του εργαστηρίου και ότι μόνο αν την επικοινωνήσουμε σωστά έχει αξία στο τέλος της ημέρας. Στον ελεύθερό της χρόνο της αρέσει να βρίσκει τρόπους ώστε να εξελίσσεται όπως μπορεί, ενώ οι «μουντές» μέρες της θυμίζουν πόσο περίπλοκοι είμαστε και ότι δεν λειτουργούμε πάντα με μαθηματική ακρίβεια... Όπως εξάλλου και η βιολογία!

Σεπτέμβρης και ήδη αναπολώ το καλοκαίρι και την θάλασσα. Η πρώτη βουτιά πάντα μου μένει αξέχαστη λόγω της έντονης διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ του νερού και της καυτής αμμουδιάς.

Τελικά είναι η θερμοκρασία της θάλασσας τόσο χαμηλή όσο μας φαίνεται; Και τι συμβαίνει σε μεγαλύτερο βάθος;

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020 17:44

Tα γονίδια έχουν «μνήμη»;

Αν έχεις ήδη διαβάσει για την επι-γενετική μας «προίκα», μάλλον θες να μάθεις λίγα παραπάνω για την επιγενετική.

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020 17:32

Η επι-γενετική μας «προίκα»

Κληρονομούμε μόνο το χρώμα των ματιών από τους γονείς; Μπορεί οι διατροφικές τους συνήθειες να επηρεάσουν τη δική μας φυσιολογία; Πώς γίνεται τα διαφορετικά όργανα στο σώμα μας να επιτελούν διαφορετικές λειτουργίες μεταξύ τους; Γιατί τα ομοζυγωτικά δίδυμα μπορεί να διαφέρουν ως άτομα τόσο πολύ, παρόλο που μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό;

Παρασκευή, 01 Μαϊος 2020 13:32

Μοναξιά: λόγω καραντίνας ή όχι;

Σε καραντίνα και μια από τις σκέψεις είναι «Τι θα κάνω τώρα εγώ μόνος/η στο σπίτι;!». Αισθανόμαστε όμως μοναξιά μόνο λόγω της παρούσας κατάστασης; Τι συμβαίνει με εκείνους που ένιωθαν μοναξιά... και εκτός καραντίνας;