Αντώνης Χατζηζήσης

Αντώνης Χατζηζήσης

Γεννήθηκε στην Λάρισα και μεγάλωσε σε μια κωμόπολη λίγα χιλιόμετρα κοντά τον Τύρναβο.

Σπουδάζει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα της επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού και βρίσκεται στο δεύτερο έτος.

Έχει πάθος για κάθε μορφή φυσικής άσκησης και δραστηριότητας. Αυτό που τον ελκύει περισσότερο είναι τα ομαδικά αθλήματα. Απολαμβάνει στον ελεύθερο χρόνο του να ασχολείται με την ορειβασία.

Για ακόμη μια φορά η χώρα μας έχει κληθεί να αντιμετωπίσει ένα lockdown. Τα γυμναστήρια φυσικά δε θα μπορούσαν να μείνουν ανοικτά. Μπορεί όμως να μας αποτρέψει αυτό από το να ασκηθούμε; Σίγουρα όχι. Απεναντίας είναι μια ευκαιρία να επενδύσουμε λίγο από τον χρόνο μας στην υιοθέτηση είτε συμβατικών είτε εναλλακτικών μορφών άσκησης. Εκμεταλλευόμενοι τόσο τον χώρο στο σπίτι  όσο και τη δυνατότητα που μας δίνει το μήνυμα «μετακίνηση 6» μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γυμναστήριο σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, αρκεί να μάθουμε πώς.

Άραγε η άσκηση λαμβάνει υπόψη την ηλικία; Μπορεί κάποιος ηλικιωμένος να κάνει βάρη ή να τρέξει μια μακρινή απόσταση; Τα οφέλη της εκγύμνασης είναι σημαντικά για όλους. Δεν είναι όμως όλοι οι ηλικιωμένοι εφοδιασμένοι με  τις ικανότητες να πραγματοποιήσουν δραστηριότητες όπως τις παραπάνω. Η επιστήμη φυσικής αγωγής έχει καταφέρει, δημιουργώντας εναλλακτικές μορφές άσκησης να προσφέρει στη τρίτη ηλικία τα οφέλη μιας καλύτερης φυσικής κατάστασης . Στη χώρα μας αυτές οι μορφές αν και όχι τόσο διαδεδομένες πληθαίνουν συνεχώς.

Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 12:53

Ατομικά vs Ομαδικά αθλήματα για παιδιά

Ποδόσφαιρο ή στίβος; Μπάσκετ ή κολύμβηση; Πιο γενικά θα λέγαμε ομαδικό ή ατομικό άθλημα; Τόσες διαφορές μεταξύ των δύο, η αξία τους όμως για ένα παιδί που τώρα ξεκινάει τον αθλητισμό είναι ανεκτίμητη. Ο αθλητισμός είτε ατομικός είτε ομαδικός συνεπάγεται προσπάθεια, συμμετοχή και πάνω από όλα διασκέδαση. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στις δύο αυτές κατηγόριες. Τι διαφορετικό έχει η καθεμία να προσφέρει σε ένα παιδί που κάνει τα πρώτα του βήματα στον αθλητισμό;

Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 12:06

Αναβολικά με μια ματιά

Εδώ και πολλά χρόνια το ολυμπιακό σύνθημα «Ταχύτερα, Υψηλότερα, Δυνατότερα» χτύπα στην καρδιά κάθε αθλητή. Έχοντας στο μυαλό αυτό το σύνθημα, κάθε αθλητής είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για την απόκτηση του πολυπόθητου μεταλλίου, ακόμη κι αν χρειαστεί να κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Στις μέρες μας όμως δεν είναι μόνο οι αθλητές διατεθειμένοι για μια τέτοια πράξη.